Facebook natjecanje: Pomozimo plesnoj skupini Nikoline da dođu do pobjede

'Nikoline' su mlade djevojke u invalidskim kolicima koje vole ples, glazbu i pokret, a vodi ih koreograf Slađan Livnjak

 

Hrvatski školski sportski savez na svojoj je Facebook stranici postavio virtualno-plesno natjecanje za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

U natjecanju sudjeluje i plesna skupina 'Nikoline' iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava. 'Nikoline' su oformljene 1994. godine u Dubravi na inicijativu mladih djevojaka u invalidskim kolicima koje su voljele ples, glazbu i pokret. Prvi nastup im je bio na Sv. Nikolu i stoga su se nazvale 'Nikoline'. Voditeljica im je bila profesorica Zdenka Lugomer, a učenice su samostalno osmišljavale koreografije.

Nakon nekoliko godina koreografirati je počela Ivona Perkov Kolenc iz Plesnih punktova Zagreb. Od 2004. godine koreograf je Slađan Livnjak, koji je tada studirao na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Slađan Livnjak prvi je u Hrvatskoj diplomirao na temu 'Ples u rehabilitaciji osoba s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima'. Po završetku studija zaposlio se u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava te nastavio koreografirati s 'Nikolinama', a naposljetku je preuzeo i vođenje ove skupine.

Plesna skupina iza sebe ima pregršt nastupa u Zagrebu, Lijepoj našoj, ali i izvan granica države, a mogu se pohvaliti i sudjelovanjem u brojnim televizijskim emisijama.

Na natjecanju koje je organizirao Hrvatski školski sportski savez pobjeđuju oni koji dobiju najviše lajkova i komentara. Pomozite 'Nikolinama' svojim lajkom i komentarom na www.facebook.com/events/664208193706736/ da dođu do pobjede, a podršku im možete dati do 12. travnja. Njima je to izuzetno bitno, a moguća pobjeda bila bi nagrada za sav rad koji su uložili kroz godine bavljenja plesom.

M. Damjanović

 

Povezane vijesti