Pozitivna tribina "Ovdje živi inkluzija"

U organizaciji UOSI Prijatelj iz Metkovića, u ponedjeljak 13. travnja 2015. godine u Gradskom kulturnom središtu Metković, održati će se pozitivna tribina "Ovdje živi inkluzija"

Od one prve ideje, kada smo rekle "ajmo osnovat udrugu", glavna misao vodilja svima nam je bila suradnja. Idemo dijeliti znanje, dobru volju i pomoću vlastitih iskustva pokazati da baš svatko može biti primjeri dobre prakse. Za ići naprijed jako je bitno postići suradnju i zajedništvo među svima koji su uključeni u život djeteta s teškoćama u razvoju.
Stoga nam je ova prva suradnja i prva tribina čiji smo suorganizatori na kojoj će zajedno govoriti roditelji, stručni suradnici, ravnatelji, predstavnici civilnog sektora i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zaista veliki uspjeh – kažu iz Udruge "MOGU".

Udruga "MOGU" je skupina roditelja i djece s ili bez teškoća, osoba s ili bez invaliditeta, osnovana u svrhu ostvarenja sna o inkluziji i jednakosti!

Gosti predavači tribine su: Staša Skenžić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, obitelj Smajo iz Siska, Vesna Šebek, ravnateljica OŠ Braća Ribar , Ivana Čubrilo Franjić - edukacijski rehabilitator iz DV Sisak Stari, Vesela Prančić, predsjednica Udruge “Mogu“ iz Splita, Snježana Nikolić, profesor defektolog OŠ Stjepan Radić te Danijela Raič, radni terapeut.

 

In Portal