Branimir Šutalo: Projekt 'Živjeti s različitostima' upoznaje djecu sa svijetom osoba s invaliditetom

Prije nego je imenovan za savjetnika zagrebačkog gradonačelnika za osobe s invaliditetom, Branimir Šutalo bio je novinar In Portala, a široj je javnosti postao poznat po nastupima u brojnim TV kvizovima

 

U zgradi zagrebačke Gradske uprave primljeni su mališani iz dječjeg vrtića Budućnost. Posjet je organiziran u sklopu projekta Živjeti s različitostima, koji je pokrenut na inicijativu Branimira Šutala, višeg stručnog savjetnika gradonačelnika za osobe sa invaliditetom, s namjerom da se djeca već u predškolskoj dobi izravno upoznaju s činjenicom da svijet oko njih čine i drugi i drugačiji.
Došla ih je pozdraviti i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin koja je izrazila zadovoljstvo ovim posjetom, te istaknula kako bi ovo mogao biti dobar primjer i za druge vrtiće.
Mališani su se prvi put susreli s kompjuterom i satom za slijepe osobe koje su im pokazali osobe s invaliditetom - djelatnici Gradske uprave. Djeca su bila oduševljena te su ih nazvali svojim novim super junacima, shvativši kako i uz takve prepreke osobe s invaliditetom mogu sasvim normalno funkcionirati u društvu.
Prije nego je imenovan za savjetnika zagrebačkog gradonačelnika za osobe s invaliditetom, Branimir Šutalo bio je novinar In Portala. I danas njegove filmske kritike bilježe solidnu čitanost na našoj stranici. Široj je javnosti postao poznat po nastupima u brojnim TV kvizovima na kojima je pokazao zavidnu erudiciju i informiranost.

In Portal / Zagreb.hr

 

Povezane vijesti