Pomozimo djeci s invaliditetom: Obucite naše boje i zajedno s nama borite se protiv diskriminacije osoba s invaliditetom

"Svaki dan nam je, nažalost, sve gore i smatramo se dužnima povisiti svoj glas i pridružiti ga masi svih onih koji se osjećaju loše i poniženo kao mi", navodi se, uz ostalo, u priopćenju Građanske inicijative Pomozimo djeci s invaliditetom

 

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom daje svoju potporu Skupu zajedništva i poziva sve svoje članove, simpatizere i podržavatelje da se priključe skupu 2. svibnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.
Mi se kao zajednica ljudi svih vrsta invaliditeta već dugo zalažemo za sustavnost u odnosu države prema svim osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju i pritom ne dozvoljavamo da pravo na dostojanstven život bude ovisno o mjestu življenja, financijskim mogućnostima, životnim ili političkim opredjeljenjima, rasi, vjeri ili nacionalnosti.
Smatramo apsurdnim nametanje mišljenja kako je za loš život civilnih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju kriv itko drugi doli država i vlasti koje su više od dvadeset godina imale priliku stvoriti kvalitetan život svim njezinim građanima. Nikakav napredak ni poboljšanje ne vidimo. Svaki dan nam je, nažalost, sve gore i smatramo se dužnima povisiti svoj glas i pridružiti ga masi svih onih koji se osjećaju loše i poniženo kao mi.
Dosta nam je diskriminacije, omalovažavanja, vrijeđanja i ponižavanja dok pokušavamo ostvariti osnovna ljudska prava.
Samo zajedništvom možemo pokazati da nam je dosta i nikome više nećemo šutjeti na nepravde, uništavanje naših života, uništavanje budućnosti naše djece i ubijanje svega što je vrijedno svima nama.
Obucite naše boje, boje jedine opredijeljenosti kojoj pripadamo. Obucite one naše žute majice koje nama znače vjeru u bolje sutra svih naših osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Vidimo se na Trgu.
Zajedno smo jači!

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Povezane vijesti