Udruga Spirit: Prijavite filmove na temu invaliditeta i sudjelujte na festivalu 'Uhvati film'

Tematika filmova je invaliditet, no teme mogu biti i šireg raspona ako je autor ili glumac osoba s invaliditetom

 

Udruga Spirit iz Rijeke objavila je Poziv za filmove, kao i svake godine u ovo vrijeme, za sve one koji žele sudjelovati na filmskom festivalu 'Uhvati film'.

Podsjetimo, ovaj je Festival kroz 2014. bio predstavljen u jedanaest gradova u Hrvatskoj, sa 15 projekcija. Na Natječaj je prostiglo više od 120 filmova iz cijelog svijeta. Tematika filmova je invaliditet, no teme mogu biti i šireg raspona ako je autor ili glumac osoba s invaliditetom.

Forma je otvorena - mogu se prijaviti dokumentarni, igrani, crtani filmovi - a predloženi tajming filma je od 2 do 30 minuta (za dulje trajanje filma autori se mogu dogovoriti s organizatorima).

Koncepcija filmske smotre je da voditelji potiču raspravu na teme iz filmova s publikom, pa je stoga uobičajeno da se koriste kratki filmovi. Izbor filmova je motivirajući i edukativan, što mogu potvrditi svi koji su do sada bili na nekim filmskim projekcijama Festivala, a on je osim u manjim kinima, čest gost u školama, fakultetima, knjižnicama, i drugim mjestima pogodnim za projekcije i druženja.

Ukoliko želite da Festival posjeti i Vaše mjesto kontaktirajte organizatore na stranici www.spirit-ri.hr gdje možete i prijaviti svoj film kako bi postao jedan od onih koji će se prikazivati u sljedećoj turneji.

Vrijedi napomenuti da je osim desetak hrvatskih gradova novosadski Parnas, kao partner Spirita, najavio projekcije u isto toliko gradova u susjednoj zemlji. Dakle, Festival se 'potiho vrti' u više od 20 gradova. Provjerite zašto je tako tražen!

In Portal

 

Povezane vijesti