Josip Držaić ponovno izabran za predsjednika Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom

"Grad Zagreb prednjači u pružanju potpora sportašima s invaliditetom i želi ih maksimalno izjednačiti s ostalim sportašima“, rekao je novi/stari predsjednik Josip Držaić, ujedno i ravnatelj ustanove URIHO


 

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom (ZŠSOI) u srijedu 20. svibnja službeno je otvorio vrata novih prostora u potpunosti prilagođenih osobama s invaliditetom, a prije svečanog otvorenja održana je Izborna skupština Saveza. Prema ostvarenim rezultatima, brojem klubova i sportskih društva za ZŠSOI možemo reći da je najuspješniji i najmasovniji sportski savez osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Na samom početku skupštine, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić, pozdravio je goste i delegate.

Radu Izborne skupštine nazočili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, predsjednik sportskog saveza Grada Zagreba Nikola Dragaš, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Milan Čolić, tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ticijan Komparić i ostali uzvanici. Izborna skupština protekla je u vedrom raspoloženju, broj klubova i sportskih društava bogatiji je za tri nove članice. Delegati su za predsjednika Saveza po treći put izabrali Josipa Držaića, a za dopredsjednike Želimira Gulana i Jasnu Škrabo.

Gradonačelnik Bandić podijelio je priznanja Sportskom društvu invalida 'Hrabri' i Športskom društvu osoba s invaliditetom za dugogodišnje promicanje sporta osoba s invaliditetom URIHO te Stanku Jerkoviću i Roku Mikelinu Opari za promicanje sporta osoba s invaliditetom te Željki Kapeš Zembić za razvoj i promicanje sporta osoba s invaliditetom i dugogodišnji rad s djecom s teškoćama u razvoju.

"Čestitam ponovno izabranom predsjedniku Saveza Josipu Držaiću na trećem mandatu. Ovi divni ljudi ovdje neka nam budu inspiracija da se nikada ne treba predavati i kad ti je teško da se treba boriti. Dok god budem na ovoj funkciji, a i poslije, bit ću s njima. Nema predaje, idemo dalje zajedno“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Nakon završetka Izborne skupštine i dodjele priznanja, uslijedilo je svečano otvorenje novih prostorija Saveza. Sportaši s invaliditetom prije su morali ići u zapadni dio Zagreba, gdje je bio dosad smješten ZŠSOI u skučeno djelomično prilagođenom prostoru, no više to nije slučaj, ZŠSOI je preselio u 220 kvadrata prilagođenih osobama s invaliditetom. Plod je to uspješnog rada i dobre suradnje s Gradom Zagrebom.

"Grad Zagreb prednjači u pružanju potpora sportašima s invaliditetom i želi ih maksimalno izjednačiti s ostalim sportašima. Zahvaljujem gradonačelniku Bandiću, trudit ćemo se u daljnjim natjecanjima opravdati sve ove uvjete koje smo dobili“, rekao je predsjednik Saveza Držaić.

Poslije protokolarnog dijela okupljeni su se nastavili družiti uz prigodni domjenak u prostorijama koje su smještene na adresi Savska cesta 137.

Osmijeh nije silazio s lica djelatnicima i trenerima Saveza, a evo što je rekla glavna tajnica ZŠSOI-a Mirela Šikoronja:

"Odradili smo Izbornu skupštinu, ponovo izabrali za predsjednika Josipa Držaića sa suradnicima, otvorili nove, potpuno prilagođene osobama s invaliditetom prostorije Saveza i na kraju se ugodno družili. Zar je još nešto potrebno da budemo zadovoljni?! Ovim putem od srca želimo zahvaliti, gradonačelniku Milanu Bandiću i Gradu Zagrebu, ne samo što su uveličali naše događanje, već i omogućili dostupne, potpuno prilagođene i prekrasne prostore za još kvalitetniji rad i napredak naših članova.

Grad Zagreb još je jednom pokazao da su osobe s invaliditetom sastavni i ravnopravni dio društva te da su sportaši s invaliditetom ponos svih nas.

Na nama ostaje da još više 'grizemo', radimo i promoviramo sve pozitivno što sport donosi i da sportašima s invaliditetom u Zagrebu omogućimo uvjete da nas nauče i pokažu nam kako savladati i nadvladati teškoće i probleme svojom nezasitnom voljom, željom i predanošću“, zaključila je Mirela Šikoronja.

Marko Damjanović

 

Povezane vijesti