Humanisti iz Googlea: Milijuni dolara za razvoj tehnologija koje će pomoći osobama s invaliditetom

Iako nam je tehnologija mnogo pomogla, ubrzala stvari i mnoge informacije učinila dostupnim, mnoge osobe s invaliditetom, a njih je, kako Google kaže, milijarda u svijetu, suočavaju se i dalje s brojnim preprekama

 

Internetski div Google odavno je poznat po svojim tehnološkim dostignućima. Iako zadnje desetljeće kompanija mnogo ulaže u razvoj Androida, Google je odlučan da se razvija i u drugim pravcima.

Možda Google nije najbolji primjer, ali s druge strane ova kompanija ne škrtari da pomogne tamo gdje treba. Prošlog tjedna najavili su grant program u iznosu od 20 millijuna dolara za razvojne tehnološke projekte za milijardu osoba sa svim vrstama invaliditeta u svijetu, a sve to u okviru njihove inicijative 'Google Impact Challenge: Disabilities”.

Iako nam je tehnologija mnogo pomogla, ubrzala stvari i mnoge informacije učinila dostupnim, mnoge osobe s invaliditetom, a njih je, kako Google kaže, milijarda u svijetu, suočavaju se i dalje s brojnim preprekama.

Iz tog razloga, Google želi da "izazove one koji misle, one koji rade i one koji grade" da kreiraju tehnologiju koja će moći stvoriti "pozitivnu razliku" koja će pomoći ljudima s invaliditetom diljem svijeta. Kao primjer navodi se tehnologija pod nazivom Liftware, tvrtke iz Kalifornije koja je napravila instrument koja pomaže osobama koje imaju Parkinsonovu bolest.

Google je namijenio 20 millijuna dolara onima koji dođu s upotrebljivim idejama koje će pomoći onima kojima je to potrebno Ukoliko i vi imate slične ideje, potražite više informacija na upravo na Googleovoj tražilici.

Izvor: Disabilityinfo

 

Povezane vijesti