Udruga Civitas: Vrijedna donacija knjiga hrvatskih nakladnika ustanovama socijalne skrbi

Prikupljeno je više od šesnaest tisuća knjiga koje će svojim naslovima sigurno privući čitatelje najrazličitije dobi, od onih najmlađih pa sve do korisnika u 'trećoj mladosti'

 

Desetak nakladnika iz cijele Hrvatske uključilo se u hvalevrijednu akciju Ministarstva socijalne politike i mladih s ciljem prikupljanja knjiga za ustanove socijalne skrbi.

Ove je godine tom akcijom prikupljeno više od šesnaest tisuća knjiga koje će tom vrijednom donacijom sigurno obradovati brojne korisnike tih ustanova diljem Hrvatske. Iz toga su razloga u Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladih Dubrava danima pristizale knjige s brojnih adresa uključenih nakladnika kako bi se odavde sortirale i distribuirale ostalima.

Prikupljeno je više od šesnaest tisuća knjiga koje će svojim naslovima sigurno privući čitatelje najrazličitije dobi, od onih najmlađih pa sve do korisnika u 'trećoj mladosti'. Stoga je 12. lipnja u Centru Dubrava održana prigodna mala svečanost i priredba na kojoj su nastupili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava i njihova uvijek atraktivna plesačka skupina 'Nikoline' te Dramska grupa. Svečanosti su nazočili Maja Šporiš, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih te predstavnici Zajednice nakladnika i knjižara kojima su uručene zahvalnice ministarstva. Ravnateljica Centra dr. sc. Tatjana Tarandek zahvalila se u ime ustanova kojima je uručena ta vrijedna donacija, naglasivši njenu osobitu važnost za one korisnike koji su zbog specifičnih teškoća manje pokretni te im je tim darom omogućena jednostavnija dostupnost željenoj knjizi.

S naše strane zahvaljujemo na izuzetno pomno upućenim riječima poruke zamjenice ministriceMaje Šporiš kojima je dala značaj knjizi koja je uz suvremene medije sve više potisnuta iako predstavlja nezamjenjivo blago u odgoju, odrastanju, pozitivnoj identifikaciji, nadgradnji znanja, očuvanja jezika, kulture, naslijeđa, običaja... sve ono o čemu zbori, ponekad nažalost i uzaludno, Civitas Zagreb. Tom je akcijom, uz sve nabrojeno, knjigom pružen doprinos svim naporima koji ulažu brojni stručni ljudi iz tih ustanova u cilju što snažnije uključivosti.

Zvjezdana Stančić

 

Povezane vijesti