Split: Tisuću balona prijateljstva za pristupnu rampu Odjela za njegu i skrb Firule

Aktivnosti odjela su od neizmjerne važnosti stotinama obitelji u Splitu i okolici, a neophodna su im dodatna sredstva za bolji rad, zadovoljstvo i sigurnost korisnika, od čega je prioritet nabavka pristupne rampe

 

U subotu 27. lipnja na splitskoj Zapadnoj obali održat će se humanitarna skcija "1000 balona prijateljstva". Cilj akcije je prikupljanje sredstava za kupnju pristupne rampe Odjela za radne aktivnosti, njegu i skrb Firule Centra Juraj Bonači.

U znak podrške Centru, puštanjem šarenih svjetlećih balona u sumrak će nebo nad Splitom biti obojano porukama prijateljstva. Uz simboličnu donaciju svi posjetitelji će dobiti svoj balon koji sadrži led lampicu, a imat će priliku i kupiti rukotvorine koje izrađuju korisnici Centra.

U 19.45 korisnici će se građanima predstaviti i zahvaliti lutkarskom predstavom "Tri prašćića", nakon koje će uslijediti puštanje balona.

Odjel za radne aktivnosti, njegu i skrb Firule broji više od dvjesto korisnika kojima osigurava poludnevni i cjelodnevni boravak te psihosocijalnu podršku u okviru kojih se provode njega i skrb, radne aktivnosti i psihosocijalna rehabilitacija. Aktivnosti odjela su od neizmjerne važnosti stotinama obitelji u Splitu i okolici, a neophodna su im dodatna sredstva za bolji rad, zadovoljstvo i sigurnost korisnika, od čega je prioritet nabavka pristupne rampe.

In Portal

 

Povezane vijesti