Centar Sunce poziva vas na 3. stručni skup

Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce" poziva vas na 3. stručni skup na kojem će iznijeti rezultati rada u sklopu preventivnog programa za djecu i mlade "Ljubav u pokretu". Skup će se održati u Hotelu „I“ u  ulici Ive Robića 2 u Zagrebu 6. i 7. srpnja 2015. godine. Provode ga Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ iz Zagreba i Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ iz Rijeke u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje

Integrirani prevencijski program „Ljubav u pokretu“ polazi od pretpostavke da je za nošenje s problemima današnjice potrebno od najranije dobi razvijati vještine za lakše nošenje s pritiskom društva, stvaranjem pozitivnog mišljenja o sebi te jačanjem vlastitog integriteta. U sklopu programa „Ljubav u pokretu“ to se postiže specifičnim oblikom inovativnog grupnog rada zasnovanog na integrativno-ekspresivnom pristupu: pokret i ples, elementi art terapije i psihodramskog pristupa te vođenih procedura za ostvarivanje ciljeva. U projekt je u 2014./15. godini uključeno 140 djece i njihovih roditelja, 15 stručnih suradnika iz 14 različitih škola s područja Republike Hrvatske, učitelji i ravnatelji škola. Program je namijenjen stručnim suradnicima/cama iz osnovnih škola koji su naučili koristiti osnovne elemente triju različitih tehnika u radu s djecom – psihodrama, art terapija i terapija plesom i pokretom.

Radionice s mladima, djecom i odraslima već skoro 10 godina provodi autorica programa socijalna pedagoginja Gordana Galetić, a pokazuju se djelotvornima te zbog zabavnog elementa privlače mnoge sudionike. Temelje se na grupnom radu s djecom koji ponajviše obuhvaća elemente geštalt terapije, tehnike terapije plesom i pokretom te art terapije.

Na stručnom skupu će biti govora o korisnosti ovog projekta i to kroz osvrt na provedene radionice te prikaz ostvarenih rezultata koje smo prikupili kroz evaluaciju projekta. Rezultati evaluacije ukazuju na zadovoljstvo svih uključenih dionika, a djeca i roditelji posebno ističu povećanje otvorenosti djece u komunikaciji s odraslima i uspješnije nošenje s ljutnjom. Projekt je uspješno proveden i ostvario je predviđene ciljeve.

Za sve dodatne informacije i najavu dolaska na stručni skup možete se obratiti na tel./fax: 01 383 78 73, mob.: 092 1710 140, e-mail: bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr. ili web stranicu: www.ti-si-sunce.hr.

 

Tekst: Božica Ravlić