Tiflološki muzej: Izložba radova učenika oštećena vida iz Centra 'Vinko Bek'

Mladi umjetnici u dobi od 5 do 18 godina djeca su s različitim stupnjevima oštećenja vida, a na ovoj izložbi predstavljaju svoj osebujan doživljaj svijeta i umjetnosti kroz slike i skulpture

 

Tiflološki muzej prvi puta u Hrvatskoj izlaže likovne radove učenika oštećena vida. Izložba predstavlja radove polaznika Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek' Zagreb, pod mentorstvom prof. Tanje Parlov. Mladi umjetnici u dobi od 5 do 18 godina djeca su s različitim stupnjevima oštećenja vida, a na ovoj izložbi predstavljaju svoj osebujan doživljaj svijeta i umjetnosti kroz slike i skulpture.

Tiflološki muzej specijaliziran je za bavljenje tematikom osoba s invaliditetom, poglavito osoba oštećena vida. Uz stalni postav prilagođen osobama s oštećenim vidom, nudi i Tamnu sobu.

Tamna soba, kao što joj ime govori, u potpunom je mraku. Njome se želi upoznati, odnosno približiti i osvijestiti nemogućnost primanja informacija iz okoline pomoću vida. S druge strane, svatko ima mogućnost osvijestiti i upotrijebiti sva svoja ostala osjetila – sluh, njuh, okus i opip. Soba je pod nadzorom, a snimku vašeg obilaska Tamne sobe možete ponijeti sa sobom, kao suvenir. Ukoliko niste sigurni da možete samostalno proći kroz sve zadatke koji vas očekuju, možete zatražiti pomoć zaposlenika muzeja koji će vam biti vodiči.

Izložba 'Daj 5!' likovnih radova učenika oštećena vida otvorena je do 31. kolovoza 2015. Izložbu je financiralo Ministarstvo kulture, a važnost projekta prepoznao je i Lions Club International LC Grič, koji je također pomogao u realizaciji izložbe.

In Portal

 

Povezane vijesti