Glasoviti gluhi novinar Joel Barrish posjetio ustanovu URIHO

Autoru emisije 'No Barriers' posebno je zanimljiva bila činjenica da u URIHO-u nacionalne zastave izrađuju gluhe osobe

U potrazi  za pričama koje čekaju da budu ispričane, poznati američki novinar i autor emisije 'No Barriers', Joel Barish posjetio je krajem svibnja ustanovu URIHO.
Opremljen strašću za putovanjima i avanturama, ljubavlju prema kulturi i povijesti gluhih, ali i videokamerom, Barish putuje kako bi podijelio nevjerojatne, skrivene priče.Joel Barish snima djelatnicu URIHO-a dok izrađuje zastavu
Posjet URIHO-u organizirala je Udruga za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske "Svijet tišine“ na čelu s predsjednicom Vandom Šagovac, a Barishu je posebno zanimljiva bila činjenica da u URIHO-u nacionalne zastave izrađuju gluhe osobe.
Joel Barish je i sam gluha osoba i odvažan voditelj emisije 'No Barriers' koja prati standard života gluhih osoba diljem svijeta. S bratom Jedom 2003. godine osnovao je DeafNation Inc., međunarodnog lidera u video sadržajima, vijestima, socijalnim mrežama te posebnim događajima koji okupljaju zajednicu osoba oštećena sluha i organiziraju Deaf Nation Expo na godišnjoj razini.
'No Barriers', emisija dokumentarnog tipa donosi vam perspektivu koju samo gluha osoba posjeduje, zabavljajući gledatelje pričama koje griju srca i golicaju um. Sa znanjem iz prve ruke o bogatoj povezanosti kulture i povijesti gluhih te vještinom da pronađe priče gluhih ljudi u najudaljenijim dijelovima svijeta, 'No Barriers' s Joelom Barishom je osvježavajući uvid u ljudsku prirodu.
Piše: Ana Gospočić