Jedna mladost, jedan svijet nade: Zajedno za humanitarku velikog srca Gogu Bojčić Romić

Goranki je dijagnosticiran tumor koji se proširio na okolna tkiva i njezin životni put ima novi cilj. Živjeti! Suprug Roman trenutačno je nezaposlen i ostaje brinuti o sinu u Lipiku

 

Goranka Bojčić Romić (30), majka je osmogodišnjeg dječaka s dijagnozom pervazivni razvojni poremećaj koji je u autističnom spektru. Medicinska sestra koja je radeći u Općoj županijskoj bolnici Pakrac, uz brigu za sina i obitelj ovog je svibnja pokrenula akciju prikupljanja sredstava kojim bi se otvorio centar za autizam u Novoj Gradišci. Akcija je trebala krenuti ovu jesen, no bolest ju je zaustavila. Aktivna članica Udruge za autizam Sunce Nova Gradiška uz to je skupljala donacije kojim se planira urediti kabinet za senzoriku, a danas ona treba našu pomoć.

Goranki je dijagnosticiran tumor cervixa 2. stadij, koji se proširio na okolna tkiva (maternica, rodnica, sigma i limfoma) i njezin životni put ima novi cilj. Živjeti! Suprug Roman trenutačno je nezaposlen i ostaje brinuti o sinu u Lipiku, a Goranka privremeno seli u Zagreb zbog terapija zračenja i kemoterapije paralelno. Putovanje Zagreb – Lipik bio bi preveliki napor, stoga je morala iznajmiti stan.

Prijatelji Ana Filipović - Loli Art Home Made i Miro Margetić - Bloodline Tattoo studio Novska pokrenuli su akciju i otvorili Facebook stranicu Jedna mladost, jedan svijet nade. Zajedno za Gogu. Loli Art Home Made će izrađivati anđele pozitive koji se prodaju po cijeni od 30 kuna, a od svake tetovaže Tattoo studio će odvajati dio novca za pomoć Goranki.

"Sav prikupljeni novac ide na Gorankin i bit će potrošen u svrhu liječenja i pokrivanja njezinih životnih troškova", rekla nam je Ana Filipović. "Akcija je hitna, jer naša Goga je 1. rujna krenula s terapijom i napustila Lipik. Svi koji želite pomoći uplatom na Gorankin račun pošaljite potvrdu o uplati te svoju adresu na Facebook stranicu facebook.com/pages/Jedna-mladost-jedan-svijet-nade-Zajedno-za-Gogu/870239516391963, a dobit ćete privjesak kao podsjetnik na dobro djelo kojim pomažete našoj Gogi. Troškove slanja snosim osobno", kaže Ana Filipović.

Zainteresirani za tetoviranje više o salonu mogu saznati na fb stranici facebook.com/pages/Bloodline-Tattoo-studio-Novska/1500480950220612 .

"Nažalost, umjesto akcije kojom je Goga željela pomoći djeci s autizmom, mi pokrećemo akciju za njezino liječenje. Molim vas dijelite svojim prijateljima i pomozite koliko možete. Ne znamo kada će pomoć zatrebati upravo nama", zaključuje Ana.

Podaci za uplatu:

Goranka Bojčić Romić
HR 5524020063208029210
Erste banka
Devizni tekući račun građana SWIFT/BIC: ESBCHR22
IBAN HR5524020063208029210

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti