Gastronomski hit u Londonu: Goste restorana Dans Le Noir poslužuju slijepi konobari

Obavezno je ostaviti sve što bi moglo osvijetliti restoran (sat, mobitel, upaljač i sl.) u kojoj će biti poslužen obrok. Tako oslobođeni mogućih izvora svijetlosti ulazite u blagovaonicu gdje vas čeka slijepi konobar/ica

Posebno iskustvo možete doživjeti posjetom restorana 'Dans le Noir' u Londonu ili New Yorku . Ovdje vrijede potpuno drugačija pravila od svih restorana koje ste posjetili. Obrok će Vam biti poslužen u potpunom mraku! To nije jedina različitost. Poslužuju vas slijepi konobari. Tako možete na kratko vrijeme boraviti u njihovom svijetu bez svijetlosti. Pri ulasku u restoran još je prisutno svijetlo i dočekuje vas domaćin koji će vam objasniti kako će teći večera i koja pravila morate poštovati. Ovdje, dok još vidite možete vidjeti jelovnik i predati svoju narudžbu. Ako imate bilo kakve alergije obavezno naglasite kako bi se jelovnik prilagodio vama. Obavezno je ostaviti sve što bi moglo osvijetliti restoran (sat, mobitel, upaljač i sl.) u kojoj će biti poslužen obrok. Tako oslobođeni mogućih izvora svijetlosti ulazite u blagovaonicu gdje vas čeka iskusni slijepi konobar/ica. On/a odvest će vas do vašeg stola u potpunom mraku tako da vi stavljate ruku na njegovo rame. Svi gosti moraju slijediti stroge sigurnosne upute i ne pokušavati hodati sami nakon što sjednu za stol. Vaš konobar/ica dalje brine o vama i poželjno je da komunicirate s njim/om. U ovom restoranu nema pritiska radi vizualnih osuda drugih ljudi, razgovor je slobodniji i spontaniji, nedostatak vida mijenja ponašanje i reakcije. Slijepi konobari koji postaju vaše oči pružaju snažno emocionalno iskustvo i empatiju. Na kraju večere konobar će vas otpratiti do osvijetljenog dijela restorana gdje ćete platiti i ako želite podijeliti svoja iskustva s ove posebne večere.

Neponovljivi Tim Harris, vlasnik restorana s Down sindromom

Tim Harris prvi vlasnik restorana koji ima Downov sindrom, a mnogi tvrde da je to najmanje impresivna stvar koju o njemu možete doznati, piše Index.hr.
Tim je vlasnik restorana "Tim's Place" u Albuquerqueu koji poslužuje doručak i ručak, ali i zagrljaje. Iako nije riječ o posebno velikom ili popularnom restoranu, njegova je klijentela brojna i odana. Obožavaju ga njegovi zaposlenici, obitelj je iznimno ponosna na njega, a mnoge je osvojio i njegov video.Tim Harris

Međutim, to nije sve, a HuffPost pobrinuo se nabrojati pet nevjerojatnih stvari koje bismo trebali znati o Timu:

1. Tim svakog jutra (doslovno svakog jutra) pleše na parkiralištu ispred svog restorana, a njegov je razlog - zaista je sretan i uzbuđen zbog svakog novog dana.

2. Svakoj mušteriji koja to poželi, Tim daje zagrljaj, a do sada ih je podijelio 32.475.
3. Tim je osvajač zlatnih medalja na Specijalnoj olimpijadi, a dosad je osvojio više medalja od Michaela Phelpsa.
4. Tim ne samo da je dobar sportaš već i odličan šef. Svakog dana barem jednom odlazi u kuhinju i svojim kuharima govori da su "najbolji kuhari na svijetu".
5. Odlučio je da želi imati vlastiti restoran kada je imao 14 i u tom je naumu uspio.

In-Portal.hr