Grad Zagreb: Besplatni preventivni mamografski pregledi za žene s invaliditetom

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na mamografiju poziva sve žene starije od 38 godina, a za pregled nije potrebna uputnica niti zdravstveno osiguranje

 

Sukladno Zagrebačkoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015., u cilju promicanja zdravlja i sprečavanja nastanka invaliditeta i težih oštećenja zdravlja, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', Povjerenstvom za osobe s invaliditetom Grada Zagreba i udrugama organizira besplatne preventivne mamografske preglede za žene s invaliditetom.

Pregledi će se obavljati tijekom mjeseca listopada 2015. prema popisu kojeg će izraditi Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s udrugama, stoga se pozivaju žene koje zadovoljavaju uvjete da se jave u svoje udruge i prijave za pregled.
Podaci potrebni prilikom prijave su: ime i prezime, članski broj, godina rođenja, kontakt broj telefona/mobitela i eventualnu napomenu ukoliko je riječ o osobi u kolicima. 

Na pregled mogu doći sve žene starije od 38 godina, koje u zadnjih godinu dana nisu obavile mamografiju. Za pregled nije potrebna liječnička uputnica, niti zdravstveno osiguranje.

Pregledi će se obavljati u ambulanti Zavoda, Mirogojska cesta 16, koja se nalazi u prizemlju. Pristup ambulanti, kao i sam prostor, u potpunosti su prilagođeni osobama s invaliditetom (osiguran parking, ulaz u ambulantu i kabina za presvlačenje).

In Portal

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL