Koprivnica: Europski tjedan mobilnosti u znaku osoba s invaliditetom i maratona u kolicima

Tajnica udruge OSI 'Bolje sutra' iz Koprivnice, Nataša Friščić, oduševljena je ovim događanjem jer, kako kaže, u tjednu kretanja osobe s invaliditetom od nevidljivih postaju vidljive

 

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Koprivnici je po deseti put održan maraton u invalidskim kolicima.

U jutarnjim satima veselo se mnoštvo okupilo ispred prostorija Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Nakon okrjepe i malog odmora poslije puta, u špaliru s domaćinima maratonci su se uputili k centru grada gdje se održavala utrka.

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić govorom je pozdravio prisutne i zaželio im uspješnu utrku. Potom su se natjecatelji upisali u odgovarajuće kategorije: žene, teže pokretni koji sudjeluju u utrci uz pomoć asistenta, osobe u motornim kolicima i sportaši.

Dok su se te formalnosti obavljale, Saša Pejić iz Varaždina pohvalio se pobjedom u motornim kolicima prije tri godine. Redovni je sudionik maratona već par godina i pun je nade u pobjedu.

Prvi put se na ovom natjecanju našla Jadranka Turk iz Zagreba, koja kaže da je sretna što je malo izašla iz stana i veseli se natjecanju. Tajnica udruge OSI 'Bolje sutra' iz Koprivnice, Nataša Friščić, oduševljena je ovim događanjem jer, kako kaže, u tjednu kretanja osobe s invaliditetom od nevidljivih postaju vidljive.

Definitivno najveselija ekipa i najbolji navijači, što tijekom utrke nije promaklo brojnim promatračima, korisnici su poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim i tjelesnim teškoćama iz COOR-a 'Podravsko sunce'. Njihov član Siniša Ljubić rekao je da se sve lijepo posložilo, utrka je sjajno organizirana, natjecatelji željni dokazivanja, a i vrijeme ih je poslužilo

No, nakon što su podijeljene medalje za prva tri mjesta, Siniša kaže da su u Koprivnici svi sudionici jedni veliki pobjednici i da je upravo stoga bila velika čast i zadovoljstvo pojaviti se na koprivničkom maratonu.

N. Trninić

 

Povezane vijesti