Boćanje u Rijeci: Turnir boćara s invaliditetom obilježen pijetetom za sportaša i novinara Marka Damjanovića

Marko Arambašić, igrač BK OSI 'Željko Klepač'- URIHO, svojom je preciznom igrom ostvario uvjerljivu pobjedu i time zasjeo na vrh ljestvice. Poslije je zablistao i Nikica Kasunić, igrač BK OSI 'Marijan Dobrinčić' iz Velike Gorice

 

Ovog vikenda u Rijeci je odigrano 3. kolo Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. Prvo je to okupljanje boćara iz cijele Hrvatske nakon gubitka velikog prijatelja, boćara, novinara In Portala Marka Damjanovića, stoga je ceremonija otvaranja započela minutom šutnje.

Pozdravnim je govorom na naporan rad i postizanje zapaženih rezultata prisutne pozvao predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, kojem se pridružio i dopredsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, Miljenko Mišljenović.

Marija Kučan, ispred Lions kluba Korzo Rijeka, predala je kao donaciju sportska kolica Dori Brnić, juniorki BK OSI Pulac Rijeka, koji su ujedno i domaćini ovog natjecanja.

U prvim utakmicama turnira već je došlo do velikog preokreta u BC3 kategoriji. Naime, Marko Arambašić, igrač BK OSI 'Željko Klepač'- URIHO, svojom je preciznom igrom ostvario uvjerljivu pobjedu i time zasjeo na vrh ljestvice. Poslije, u svojoj drugoj utakmici, zablistao je i Nikica Kasunić, igrač BK OSI 'Marijan Dobrinčić' iz Velike Gorice, na što Nikica kaže da je presretan jer boće kojima je igrao ima tek par dana. Rampa za boće mu je već za otpis, inače bi bio još uspješniji, dodaje taj mladi igrač bez lažne skromnosti.

Lara Dabić, boćarica 'Klepača' BC2 kategorija, dugo je zbog zdravstvenog stanja izbivala s terena, ali se, kako se i nadala, vratila u velikom stilu - pobjedom.

Čvrsto drugo mjesto u BC4 kategoriji i nakon trećeg kola drži igračica 'Istrijane' Melisa Osmanović. Zadovoljna je, kaže, svojom igrom, postigla je što je htjela, ponešto i naučila. Vesele je, dodaje, trenutci provedeni na terenu, a jednako tako i druženja i sklapanja novih poznanstava.

Ekipa 'Dan' iz Slavonskog Broda na kraju turnira nije krila veselje što je sve dobro završilo za njihovog igrača Darka Franciškovića kojem je pozlilo, a koji je nakon intervencije hitne uspio odigrati još jednu utakmicu i čak pobjediti

Kao članica kluba domaćina Danijela Matana, bez obzira što je dvije utakmice izgubila a tek jednu dobila, kaže kako uvijek može biti bolje ali da u načelu nema zamjerki na svoju igru. Zadovoljna je organizacijom turnira i misli da bi događaj trebao biti više medijski popraćen naročito jer se ovih dana u Rijeci odvijalo Svjetsko prvenstvo u boćanju, a oni su kao članovi BK OSI nazočili otvorenju. Žao joj je što se nije više pažnje skrenulo na ovo događanje čime bi i posjećenost gledatelja bila veća.

U razgovor se ubacuje i mama juniora iz 'Pulca', Dennisa Jakusa, koja hvali volontere, učenike Medicinske škole u Rijeci i učenike Talijanske gimnazije, koji su uvelike pomogli u organizaciji turnira te zahvaljuje njihovim profesorima koji ih potiču na druženje i rad s osobama s invaliditetom.

Nikolina Trninić

 

Povezane vijesti