Grad Zagreb: Brojne humanitarne akcije koje računaju na odaziv dobrih ljudi

Udruga 'Susjed susjedu pomaže' organizira prikupljanje hrane te očuvanih stvari koje je moguće i dalje koristiti, od odjeće i obuće do posuđa i malih kućanskih uređaja

 

Toplina za izjeglice (toplina.org) jedna je od inicijativa kojima se prikupljaju donacije za izbjeglice: vreće za spavanje, deke i čarape.

''Djeca i odrasli ljudi koji su prešli već tisuće kilometara, iscrpljeni, gladni i umorni, trebaju toplinu. Naš je zadatak osigurati je uz vašu pomoć'', poručuju iz Inicijative.

Donacije možete predati radnim danom od 9 do 17 sati u Jurkovićevu 3 (Pakt media) i/li radnim danom od 17 do 21 na Gornji Bukovac 5.

Također, udruga 'Susjed susjedu pomaže' (susjed.hr) svakog četvrtka od 17 do 19 sati, na adresi Šrapčeva 12 (Maksimir), organizira prikupljanje donacija hrane i vama nepotrebnih, ali očuvanih stvari koje je moguće i dalje koristiti, od odjeće i obuće do posuđa i malih kućanskih uređaja. Osim što možete darovati, dobrodošli ste i razgledati, kupiti nešto i tako pomoći novčanim doprinosom.

Od 1. listopada otvara se i mala galerija darova u kojoj će se naći mnoštvo rukotvorina.

Za sve one u potrebi, vrata Udruge otvorena su srijedom od 10 do 12 sati.

Centar za Mirovne studije (cms.hr)u utorak, 29. rujna u 18 sati, u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c, predstavit će svoj program, a tom prigodom će se, osim o uzrocima i posljedicama ratova, razgovarati i o važnosti obrazovanja za mir, uspostavljanja mirovnih politika te aktivističkom angažmanu na društvenoj promjeni. Govornici su predavači i bivši polaznici programa koji se redovito provodi od 1997. godine.

Anamarija Levak

Foto: Robert Anić/PIXSELL