Jackson Emmett Buel: Dječak s rijetkom bolešću nadživio crne prognoze liječnika

Roditelji su svjesni prognoza prije i nakon Jacksonovog rođenja, ali njihov sin je usprkos tome proslavio prvi rođendan i izgovara mama

 

Jackson Emmett Buel dječak je rođen s manjom lubanjom i nedostatkom pojedinih dijelova mozga kao posljedicom rijetke bolesti micro hydranencephaly. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti procjenjuje se da jedna od 4.859 beba ima ovu rijetku bolest, no većina ih umre odmah nakon rođenja ili već u maternici.

Roditeljima Britney (27) i Brandonu (30) liječnik je nakon ultrazvuka u 17. tjednu trudnoće rekao da postoje problemi s bebom, te nakon nekoliko tjedana ponovio da postoji mogućnost da dječak kojeg čekaju ima spina bifidu, Dandy – Walker ili Joubert sindrom. Majci je predloženo da u 23. tjednu prekine trudnoću. Ona i suprug protivnici su pobačaja te su odbili prijedlog, uz pitanje tko su oni da ne daju svojoj bebi priliku za život.

Britney kaže da je bila slomljena čekajući da postane majka, svjesna mogućnosti da dijete umre prije ili nakon poroda. Trudnice s veseljem prolaze period do poroda, a radost je bila daleko od Britney koja je carskim rezom rodila dječaka teškog četiri kilograma. Prva tri tjedna života Jackson je proveo na intenzivnoj njezi u bolnici na Floridi. Roditeljima je rečeno da on vjerojatno nikada neće hodati, govoriti, možda neće ni vidjeti ni čuti. Nisu znali što sve mogu očekivati. Nakon dva mjeseca panike, Jackson je odveden u pedijatrijsku neurologiju Dječje bolnice u Bostonu.

Ova mala obitelj s Floride je preselila u Cambridge, Massachusetts kako bi bili bliže Bostonu i bolnici u kojoj traže potrebne odgovore dok Jackson raste.

Kako bi podigli svijest ljudi o postojanju djece s rijetkim bolestima pokrenuli su zakladu preko koje su do sada prikupili oko 60.000 dolara. Roditelji su svjesni prognoza prije i nakon Jacksonovog rođenja, ali njihov sin je usprkos tome proslavio prvi rođendan i izgovara mama.

Brittany i Brandon svakodnevno se bude znajući da Jackson možda sutra neće biti ovdje, no pokušavaju ostati pozitivni, iako strahuju da će vjerojatno nadživjeti svoje dijete.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti