Udruga invalida rada Zagreba: Postanite dijelom volonterskog projekta '72 sata bez kompromisa'

Volonteri će različitim akcijama pokušati pomoći onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima i potrebitima

Zlatko Bočkal, predsjednik Udruge invalida rada Zagreb

Udruga invalida rada Zagreba (www.uir-zagreb.hr) ove će se godine priključiti provedbi volonterskog projekta "72 sata bez kompromisa" (72sata.hr). Riječ je o međunarodnom projektu koji je osmišljen u Njemačkoj, a već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe. Kroz tri dana, od 15. do 18. listopada, volonteri će različitim akcijama pokušati pomoći drugima, nadasve onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima i potrebitima. Udruga invalida rada Zagreba priključit će se projektu dvodnevnim programom, 16. i 17. listopada.

Cilj projekta "72 sata bez kompormisa" jest promicanje solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i, naravno, volonterstva. Projekt je do sada ostvaren u devet zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji i Švicarskoj, a Hrvatska je deseta zemlja koja se priključila.

Mladi će, na 72 sata, staviti sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku: radionice za mlade, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje, uređivanje domova, uređivanje parkova i okoliša oko škola, vrtića, crkvi, prikupljanje sredstava za oboljele, ekološke akcije i radionice s djecom.

Udruga invalida rada Zagreba poziva vas da se priključite realizaciji ovog projekta sudjelovanjem u dvodnevnom programu Udruge, na Novoj cesti 86 (ulaz s dvorišne strane) te u prirodi, putem prema Kraljičinom zdencu.

In Portal 

 

Povezane vijesti