Tea Selaković: Uz psa pomagača osobe s invaliditetom mogu se riješiti brojnih tegoba

"U suradnji s fizioterapeutom osmislili smo niz aktivnosti koje su zabavne i korisniku i psu. Ovako motiviran korisnik zaboravlja grčeve u nogama, lakše opušta ruke i više puta ponavlja isti pokret", kaže Tea Selaković iz udruge 'Psi pomagači'

 

Tea Selaković i Igor Gaćeša iz udruge Psi pomagači – udruga za educiranje i certificiranje terapijskih timova - održavaju dvodnevnu radionicu u Sloveniji (Celje), 17. i 18. listopada, na temu poticanja razvojnih područja kod korisnika uključivanjem psa pomagača.

Radionica je prvenstveno namijenjena slovenskim terapijskim timovima, no mogu se prijaviti i druge zainteresirane osobe koje zanima uključivanje psa pomagača u rad s korisnicima. Možete prisustvovati jedan ili oba dana, i sudjelovati u praktičnim aktivnostima. Tema ove radionice bit će poticanje razvojnih područja korisnika (motoričkog, senzoričkog, jezično-govornog, socio-emocionalnog, kognitivnog) uz uključivanje psa pomagača. Radionica uključuje teoretska predavanja, osmišljavanje aktivnosti za poticanje razvojnih područja, te izvođenje osmišljenih aktivnosti uz pomoć pasa i njihovih voditelja koji će biti pristutni na radionici.

"Na radionici ćemo se baviti i osmišljavanjem konkretnih aktivnosti. Kako postaviti dobar cilj, odabrati i prilagoditi aktivnost kako bi uspjeli dobiti najbolje od korisnika. Jedan od dobrih primjera je i suradnja s fizioterapeutom koji radi s korisnikom već godinama i jako ga dobro poznaje. U suradnji s fizioterapeutom osmislili smo niz aktivnosti koje su zabavne i korisniku i psu. Ovako motiviran korisnik zaboravlja grčeve u nogama, lakše opušta ruke i više puta ponavlja isti pokret. Učinak suradnje je izniman za sve uključene u proces. Na ovaj, ali i mnoge druge načine, potičemo naše korisnike da budu sve što mogu biti", naglašava Tea Selaković.

Detaljan raspored i obrazac za prijave možete pronaći na poveznici psi-svet.si/latest-news/dvodnevna-delavnica-za-terapevtske-pare/

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti