Bravo cure: Zlato za Anđelu Mužinić i Helenu Dretar Karić na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za OSI

Bila je to druga zlatna medalja hrvatskih reprezentativki na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, jer se zlatom okitila u pojedinačnoj konkurenciji Sandra Paović, članica STKOI URIHO

Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić

U završnici ekipnog djela natjecanja na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje se od 12. do 18. listopada održava u danskom Vejleu, u subotu je zlatno odličje bez izgubljene partije osvojila hrvatska ekipa Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić.

Do najviše stepenice pobjedničkog postolja članice STKOI Nec iz Splita došle su na impresivan način, pobjedivši sa po 2-0 suparnice iz Turske, Italije, Francuske i Velike Britanije.

Bila je to treća medalja, a druga zlatna hrvatskih reprezentativki na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, jer se zlatnim odličjem okitila u pojedinačnoj konkurenciji Sandra Paović, članica STKOI URIHO, dok je srebrno odličje u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja osvojila Anđela Mužinić. 
 Na EP u Vejleu nadmetalo se 282 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 31 zemlje, a hrvatske boje branilo je po četiri stolnotenisačice i stolnotenisača.

Svečani doček Hrvatske reprezentacije zakazan je  u nedjelju, 18. listopada u 17.30 sati na tiskovnoj konferenciji u prostorijama Saveza sportova grada Zagreba.

In Portal / Hina

 

Povezane vijesti