Društvo multiple skleroze: Psihološka pomoć članstvu i ostalim osobama s invaliditetom u Krapinsko-zagorskoj županiji

Projektom 'Sepmre - Uvijek s vama' želi se mogućiti psihosocijalna potpora osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima kojima je ona nužna zbog očuvanja i unapređenja zdravlja

 

Društvo multiple skleroze Krapinsko–zagorske županije krenulo je s provođenjem projekta 'Sempre – Uvijek s vama' kojeg u cijelosti financira Ministarstvo zdravlja.

Projekt, koji je pokrenut 1. listopada a trajat će 12 mjeseci, za cilj ima unapređenje psihičkog zdravlja osoba oboljelih od multiple skleroze i ostalih osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije. Društvo MS-a zaposlit će psihologa na pola radnog vremena, te minimalno jednom u dva mjeseca osigurati savjetovališta na području partnerske općine Zagorska sela.

Brojne aktivnosti koje je udruga dosad provodila uključile su posredno svu populaciju s invaliditetom i njihove obitelji, pa se tako i ovim projektom – osim članstvu – želi omogućiti psihosocijalna potpora osobama kojima je ona nužna u cilju očuvanja i unapređenja njihova zdravlja. Posebno se to odnosi na stanovništvo s područja općine Zagorska sela, koja je administrativno, zemljopisno i prometno rubna jedinica lokalne samouprave te su detektirane potrebe tamošnjeg stanovništva za psihosocijalnom potporom koja im u ovom času uopće nije dostupna. Bilo da je riječ o osobama s invaliditetom, starijim osobama, nezaposlenima, ženama, mladima i ostalima, zbog loše prometne povezanosti, odnosno javnog prijevoza i neadekvatno razvijenih organizacija civilnog društva u ovom segmentu, psihosocijalna potpora posve izostaje, što se ovim projektom želi promijeniti. Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije u okviru drugog provedenog projekta izradilo je evaluaciju programa koji je obuhvatio upravo ovaj vid potpore. Voditeljica projekta Svjetlana Pripeljaš, zajedno s predsjednicom Društva i zaposlenom psihologicom, obišla prostorije općine Zagorska sela, te su zajedno s načelnikom i njegovim zamjenikom dogovorili sve pojedinosti vezane za provedbu, te je prva radionica zakazana za studeni 2015. godine.

Društvo MS-a poziva sve zainteresirane osobe koje su na bilo koji način osjetili potrebu za psihološkom potporom da im se obrate na broj telefona 049 221 973 ili na adresi Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok. Isto tako pozivaju stanovništvo općine Zagorska sela, ali i obližnje općine, da im se pridruže na radionici u studenom, o čemu će biti obaviješteni na službenim web stranicama www.dmskzz.hr i putem web stranice općine Zagorska sela.

In Portal

 

Povezane vijesti