Udruga Civitas, znanstvenici i mediji protiv nasilja

Projekt se u ovoj školskoj godini provodi se u osnovnim i srednjim školama na području osam županija te o u ustanovama za odgoj i obrazovanje djece i mladih s tjelesnim i ostalim teškoćama iz 'Centra Dubrava ' i Centra 'Slava Raškaj'

Udruga 'Civitas Zagreb', u suradnji s mladim znanstvenicima, još od 2008. godine provodi projekt i kampanju pod nazivom "Civitas, znanstvenici i mediji protiv nasilja". Do danas je projektom obuhvaćeno više od 4.000 mladih korisnika u osnovnim i srednjim školama s područja osam županija.
'Civitas Zagreb', mladi hrvatski znanstvenici i medijski stručnjaci žele pridonijeti naporima društva kako bi se o nasilju komuniciralo s djecom, s roditeljima, školom, vlastima i medijima. 
Projekt se provodi petu godinu u kontinuitetu. U ovoj školskoj godini provodi se u osnovnim i srednjim školama na području osam županija te  u ustanovama za odgoj i obrazovanje djece i mladih s tjelesnim i ostalim poteškoćama iz 'Centra Dubrava ' i Centra 'Slava Raškaj'. Projekt je usuglašen s Nacionalnim programom i provodi se u deset županija pod ingerencijom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uz preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje, a njegovu je važnost, posebice za mlade s poteškoćama i mlade iz marginaliziranih skupina, potpisalo 1.700 osoba sa svih kontinenata. Apliciran je na Erste Zakladu Wien te je procjenom njihove prosudbene komisije između 2.000 projekata pristiglih iz Europe nominiran za nagradu, među 13 iz Hrvatske. Prve tri godine provedbe voditelj projekta bio je prof dr. sc. Ivan Đikić , a od 2010. voditeljica projekta je prof. dr. sc. Đurđica Ugarković. Projekt provodi tim profesora rehabilitatora, pedagoga i novinara u suradnji s IRB-om, te Medicinskim fakultetom u Rijeci, Medicinskim fakultetom u Zagrebu, Tehničkim fakultetom u Rijeci te PMF-om u Zagrebu.
In-Portal