Zajedno smo jači: Djeca iz Centra 'Slava Raškaj' imaju priliku za sretno djetinjstvo u digitalnoj budućnosti

Jedan od projekata koji su ušli u finale natječaja Hrvatskog Telekoma je i e-OSMIJEH, namijenjen djeci s teškoćama u razvoju

 

Projekt Zajedno smo jači ulazi u finale. Od 345 zaprimljenih prijava na početku, nakon prve selekcije Stručnog povjerenstva, djelatnici Hrvatskog Telekoma su internim glasanjem odabrali 24 finalna projekta unutar 3 kategorije (tehnologija i komunikacija, edukacija i digitalizacija, okoliš i održivi razvoj).

Sada je red da se i vi uključite u odabir najboljih projekata! Dajte svoj glas projektima koji su po vašem mišljenju najbolji do zaključno 16. studenoga 2015. Nakon što se zbroje svi glasovi, četiri projekta s najviše osvojenih glasova unutar svake kategorije dobit će donacije.

Jedan od projekata koji su ušli u finale je Centar za odgoj i obrazovanje 'Slava Raškaj' Zagreb , e-OSMIJEH, namijenjen djeci s teškoćama u razvoju. U okviru projekta e-OSMIJEH uvest će se korištenje online aplikacije Gabriel's Seeds (GS) u rad s djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Centru. GS je besplatan edukativno-rehabilitacijski software koji je razvio roditelj jednog korisnika Centra. GS se praksi već pokazao kao izuzetno učinkovit i zabavan alat koji na način prilagođen potrebama djece s komunikacijskim teškoćama potiče razvoj logičkog mišljenja, komunikacijskih vještina i opseg rječnika. Pozitivna iskustva i primjere dobre prakse djelatnicima Centra prenijet će odgojitelji Dječjeg vrtića Špansko koji imaju već dvije godine iskustva u radu s Gabriel's Seeds-om i koji će biti partneri u projektu. Integracija djece s teškoćama i senzibilizacija njihovih vršnjaka u redovitim programima potaknut će se provođenjem zajedničkih GS-igraonica na kojima će djeca iz Centra 'Slava Raškaj' Zagreb i redovitih dječjih vrtića i škola rješavati zadatke i pritom se družiti. Kako bi se ostvarili preduvjeti za provedbu bit će potrebno opremiti kabinete za individualni i grupni rehabilitacijski i obrazovni rad IT-opremom i infrastrukturom te educirati djelatnike Centra za rad s aplikacijom i prijenos znanja. Dajmo djeci Centra 'Slava Raškaj' Zagreb priliku za sretno djetinjstvo u digitalnoj budućnosti!

Izaberite vlastitog favorita i dajte svoj glas na poveznici: www.zajednosmojaci.hr/projekti_2015/