Agencija Manjgura: Nove mogućnosti (samo)zapošljavanja osoba s invaliditetom

Edukacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom pitanje je njihovih ljudskih prava. Zahvaljujući činjenici da se sve veći dio posla odvija u digitalnoj sferi, osobe s invaliditetom mogu se lakše integrirati u radnu sredinu

 

STARTUP Program usmjeren je na povećanje konkurentnosti osoba s tjelesnim invaliditetom na tržištu rada, sufinancira ga Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje EU projekata, a više od 25 polaznika čeka svoju priliku za stručnu praksu u nekoj od domaćih tvrtki.

Jedna od vodećih domaćih agencija za odnose s javnošću, Manjgura, uključila se u projekt 'Startup Program' koji osobama s invaliditetom otvara mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja. Polaznica programa Anita Blažinović prošla je edukaciju iz područja internet marketinga, analize i optimizacije internet stranica, internet prodaje i upravljanja odnosima s kupcima, a u idućih šest mjeseci stečena će znanja praktično primjenjivati i nadograđivati u Manjgurinom timu.

Edukacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom pitanje je njihovih ljudskih prava. Zahvaljujući činjenici da se sve veći dio posla odvija u digitalnoj sferi, osobe s invaliditetom mogu se lakše integrirati u radnu sredinu te ravnopravno sudjelovati u radu tvrtke i bez dolaska u ured.

Prepoznavši vrijednost ovog programa, Manjgura se odlučila uključiti i pomoći Aniti pri osposobljavanju, te poziva i druge kolege iz branše da se pridruže i daju priliku osobama s tjelesnim invaliditetom.

Projekt STARTUP, vrijedan 119.284,92 eura, sufinancira Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, a usmjeren je na povećanje konkurentnosti osoba s tjelesnim invaliditetom na tržištu rada kroz razvoj vještina za zapošljavanje i mogućnosti za samozapošljavanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Zagrebu. U projekt je uključeno 35 osoba s tjelesnim invaliditetom koje su prošle niz treninga: stručno osposobljavanje, trening osobnih i poslovnih vještina i motivacije te praktikume uz potporu radnih instruktora. Polaznici projekta su redom visokomotivirani pojedinci, a na ovaj način omogućeno im je stjecanje radnog iskustva i samostalni izlazak na tržište rada.

Nositelj STARTUP projekta je CeDePe – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb, dok su partneri na projektu Udruga tjelesnih invalida Bjelovar te Učilište za poslovno upravljanje – ustanova za obrazovanje odraslih.

Iz CeDePe-a je naglašeno kako je radna aktivnost jedna od ključnih čimbenika u ukupnoj kvaliteti života osoba s tjelesnim invaliditetom, te je izraženo zadovoljstvo što je prva polaznica odmah po polaganju završnog ispita dobila priliku za stručnu praksu.

In Portal

 

Povezane vijesti