FB Humanitarci Zagreb: Dobri ljudi, neka ovaj Božić bude za pamćenje i obiteljima u potrebi

Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb i ove godine priprema božićne pakete hrane za 70 obitelji koje su stalni korisnici, te pakiranje božićnih darova za njihovu djece kako bi i njih pod borovima dočekalo iznenađenje."Kako u tijeku cijele godine sakupljaju nužno potrebne namirnice, u ovo predbožićno vrijeme su odlučili obiteljima priuštiti i sve ono što već dugo nisu imali na stolu kako bi imali zaista posebne blagdane. Uz osnovne životne namirnice želimo za njih sakupiti i jaja, orahe, grožđice, mak, rum, vanilin šećer, prašak za pecivo, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu u prahu, slatko vrhnje, šećer u prahu i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale delicije", poručuju FB Humanitarci Zagreb.

"Slatkiše ćemo kao i lani prikupljati u Kraševim dućanima gdje smo ponovno dogovorili košarice koje će tamo biti postavljene uskoro, no to ne znači da uz donaciju ne možete priložiti koju čokoladu ili neki drugi prigodan slatkiš. Ove smo godine zamolili djecu da napišu pismo Djedu Božićnjaku sa svojim željama. Naravno, možete kupiti igračku kakvu god želite. Ionako nam sva djeca neće biti u mogućnosti poslati svoja pisma i svoje želje. Darovi i igračke ne moraju biti skupe, bitno nam je da su nove, jer ovo su posebni blagdani i bilo bi lijepo ako bi ipak pokušali ispuniti želju nekom djetetu."
Kao i uvijek, igračke, poklone i manje donacije možete poslati s vašeg na kiosk Tiska: "FBH Zagreb", Rebar 2a, 10000 Zgb, šifra Tiska: 900690 ZG - KOZJAK,
Želite li slati poštom: Caffe bar Gloss, IV. Poljanice 4, 10 040 Zagreb, za humanitarce. Ili ih ostaviti na našim sabirnim mjestima: Caffe bar Gloss IV. Poljanice 4, radno vrijeme svaki dan od 7-23. Caffe bar "Gurman" Mate Lovraka 21, Studenski grad. Ukoliko svoju donaciju ostavite u Gurmanu, molimo vas da javite Nana Schaps ili Vesna Renić inbox. Caffe bar Krolo, Radićeva 7. Knežija: Igraonica "Čarobna Šuma", Braće Cvijića 15, radno vrijeme svaki dan 17.30-19.30.
Udruga "Vestigium" eko plac, Rudeška cesta 142 (s dvorišne strane)
Radno vrijeme: srijedom 17-19 h i subotom 10-12 h. (ostavite li donaciju ovdje, javite Vera Vrhnjak inbox)
Po novom Zakonu o humanitarnoj pomoći koji je na snazi od 1. studenog za veće akcije treba otvoriti poseban, izdvojeni račun. ZA OVU AKCIJU AKO ŽELITE, UPLAĆUJETE NA NOVI, SAMO ZA OVU AKCIJU OTVOREN RAČUN ERSTE BANKA, IBAN: HR 1124020061500039064 (u kućicu ispred poziva na broj upišite 00, a kao poziv na broj 99) Opis plaćanja ne treba jer se sredstva sa tog računa niti ne smiju koristiti za ništa drugo osim ove akcije do čijeg završetka se moraju utrošiti. Opis plaćanja samo "prosinac" nikako sa naznakom Božić.

FB Humanitarci Zagreb