UIR Zagreba: Manifestacija na kojoj će se invalidi rada promovirati kao zvijezde

Udruga okuplja invalide rada na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a zahvaljujući svom kontinuiranom i vrlo aktivnom radu od 1966. godine, danas broji nešto više od 9.000 članova

 

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizira kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom 'I mi smo zvijezde' u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1) u četvrtak, 17. prosinca s početkom u 18 sati. Tim se povodom želi predstaviti široj javnosti nekim od svojih brojnih aktivnosti u kojima će sudjelovati i sami članovi UIR Zagreba.

Manifestacija će biti kulturno-zabavnog karaktera i sastojat će se od koncertnog, plesnog i dramskog dijela, a zamišljena je kao prikaz dijela postignutih rezultata u okviru realizacije aktivnosti UIR Zagreba kroz koje se u 2015. godini uključilo gotovo 700 invalida rada s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Manifestacija će biti besplatna za sve zainteresirane građane, a vodit će ju Ana Tomašković, voditeljica HTV-ove emisije 'Normalan život' i Ivica Pepelko, jedan od najpoznatijih autora kajkavskih popevki. Pjevačkom zboru UIR Zagreba – Kolibrići u koncertnom dijelu izvedbe pridružit će se mješoviti zborovi KUD-a 'Nikola Tesla', 'Bosana' i 'Slovenski dom' dok će se za plesno-dramske izvedbe pobrinuti sami članovi UIR Zagreba.

Ujedno će ovom manifestacijom, UIR Zagreba podržati projekt 'I ti to možeš!', osmišljen od strane Udruge za promicanje hrvatskog sporta 'Hrvatska reprezentacija'.

"Nitko ne postaje osoba s invaliditetom svojom voljom i svaki od nas s tim se posljedicama bori na svoj način. Konstantno osmišljavamo nove aktivnosti kako bi svojim članovima osigurali barem nekoliko trenutaka zaborava na te posljedice i tešku svakodnevicu. Ujedno, sudjelujući u tim aktivnostima, invalidi rada poboljšavaju ne samo svoju kvalitetu života, već i kvalitetu života svojih bližnjih, a na što smo naročito ponosni.' izjavio je Zlatko Bočkal predsjednik UIR Zagreba.

Udruga okuplja invalide rada na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a zahvaljujući svom kontinuiranom i vrlo aktivnom radu od 1966. godine, danas broji nešto više od 9.000 članova.

Svakodnevno, UIR Zagreba se bori za ostvarivanje prava i poboljšanje kvalitete života invalida rada, ali i svih osoba s invaliditetom te ujedno osigurava brojne i raznovrsne aktivnosti za što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, kako u svojim prostorima, tako i izvan njih, a o čemu se mogu pronaći detaljne informacije na njihovoj službenoj stranici www.uir-zagreb.hr.

Anamarija Lazić

 

Povezane vijesti