Istarska razvojna agencija: Projekt 'Naš doprinos zajednici' za osobe s invaliditetom

Cilj natječaja je potaknuti građane na uključivanje u rješavanje problema koje su prepoznali u svojoj lokalnoj zajednici

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva ove je srijede u prostorima Istarske razvojne agencije (IDA) u Puli održala javno potpisivanje ugovora s ovogodišnjim dobitnicima financijskih potpora za Zakladine natječaje 'Mali projekti u zajednici' i građanske akcije 'Naš doprinos zajednici'.

Ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 294.763 kuna, a sveukupno su sklopljeni ugovori s dvadeset i sedam organizacija.

Natječaj za građanske akcije 'Naš doprinos zajednici' Zaklada provodi na temelju Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u RH potpisanog s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

U cilju mu je potaknuti rješavanje konkretnih problema u lokalnoj zajednici, povećanje građanskog aktivizma i volonterstva, te umrežavanje privatnog, javnog i civilnog sektora. Maksimalni iznos potpore po akciji bio je 13.000 kuna a ukupno je dodijeljeno 183.993 kuna. Osim za Istarsku, ovaj natječaj Zaklada provodi i na području Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije, te je moguće financirati po tri projekta u svakoj županiji.

Natječaj za male projekte 'Mali projekti za bolje sutra' raspisuje se iz sredstava osiguranih u Fondu gradova i općina za 2015. godinu. Cilj natječaja je potaknuti građane na uključivanje u rješavanje problema koje su prepoznali u svojoj lokalnoj zajednici, i to tako da osmisle projekte koji doprinose razvoju i poboljšavaju kvalitete življenja vlastite zajednice. Maksimalni iznos potpore po projektu je 10.000,00 kn, a ukupno odobreni iznos za sve projekte po završetku natječaja iznosi 110.770 kuna. Ukupno je odobreno dvanaest projekata koje će provesti udruge, ustanove i mjesni odbori na području petnaest istarskih gradova i općina

In Portal