Ivančica: Urnebesna fešta zaposlenika ustanove URIHO

"Ovo je tradicionalni domjenak rukovodstva, djelatnika i sportaša s invaliditetom naše ustanove, kojim veselo i poletno zaključujemo godinu na izmaku. Ovim tulumom, uz sve ostalo, želimo izraziti i zahvalnost našem ravnatelju Josipu Držaiću za sve ono što je učinio i čini za nas Urihovce", istaknula je Jadranka Blagus

 

"Ludo, nezaboravno, sjajno", kaže Branimir Bagarić, poznati sportaš s invaliditetom, opisujući tradicionalni božićni tulum 'Ivančice', proizvodnog pogona ustanove URIHO na Kajzerici, pod dirigentskom palicom Jadranke Blagus i njezinih koleg(ic)a.

"Za dobru feštu ne treba ti ništa više od dobrih ljudi", domeće Bagarić, koji se iskazao i kao solidan prateći vokal gostujućem bendu.

I zaista tu nije falilo dobrih ljudi. Marinka Bakula Anđelić, kao izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održala je emotivan govor u kojem je, uz ostalo, napomenula da URIHO, ustanova koja ima gotovo 70 ljeta, uvijek može računati na potporu Grada Zagreba koju zaslužuje rezultatima i naporima svojih djelatnika. Riječ je potom preuzeo Josip Držaić, ravnatelj ustanove URIHO, koji se osvrnuo na noviju poslovnu povijest najveće zaštitne radionice za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj, ne skrivajući ponos na sve ono što postižu Urihovi djelatnici, kriznim vremenima usprkos.

Dobroj atmosferi pridonijela je i Ana Marija Bujas Čelan, predsjednica zagrebačke organizacije Stranke Milan Bandić 365, Klaudija i Marko Bubalo ispred Rukometnog kluba Lokomotiva, Ivana Knežević Šambić te Jasna Kozjak kao jedne od predstavnica Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom.

Uz dobar bend, vrhunsku klopu i cugu božićni domjenak u 'Ivančici' potrajao je dugo u noć.

Jadranka Blagus, predsjednica STKOI URIHO i prva dama 'Ivančice', opustila se tek kada je osjetila da svi uzvanici uživaju u sjajnoj atmosferi. Pripremiti takav tulum zahtjevan je logistički posao, a Jadranka i njezini koleg(ic)e dali su si truda da gostima ostane u trajnom sjećanju

"Priča o ustanovi URIHO zapravo je krenula od pogona 'Ivančica', daleke 1946. godine. Ovo je tradicionalni domjenak rukovodstva, djelatnika i sportaša s invaliditetom naše ustanove, kojim veselo i poletno zaključujemo godinu na izmaku. Ovim tulumom, uz sve ostalo, želimo izraziti i zahvalnost našem ravnatelju Josipu Držaiću za sve ono što je učinio i čini za nas Urihovce", istaknula je Jadranka Blagus.

In Portal

 

Povezane vijesti