Plivači s invaliditetom: Kristijan Vincetić i Dino Sinovčić isplivali norme za Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru

Slobodan Glavčić, izbornik Hrvatske plivačke reprezentacije za osobe s invaliditetom, ocjenio je ovogodišnje natjecanje, koje se po šesti put održava u Splitu, kao najjače i najkvalitetnije do sada

Kristijan Vincetić

Na otvorenom plivačkom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom koje je u nedjelju završeno na poljudskim bazenima u Splitu, hrvatski plivači s invaliditetom Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić, Ante Rađa, Antun Brzak, Tomi Brajša, Kristijan Mamić, Nataša Sobočan i Ana Majsec ostvarili su norme za nastup na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje će se održati u Portugalu od 30. travnja do 7. svibnja.

Još u subotu Kristijan Vincetić u disciplini 100 metara leptir i Dino Sinovčić u disciplini 100 metara leđno isplivali norme za Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru. Od važnijih rezultata valja istaknuti rezultat Crnogorca Ilije Tadića koji je u disciplini 50 metara slobodno isplivao 6. europsko vrijeme odnosno 9. vrijeme u svijetu.

Slobodan Glavčić, izbornik Hrvatske plivačke reprezentacije za osobe s invaliditetom, ocjenio je ovogodišnje natjecanje, koje se po šesti put održava u Splitu, kao najjače i najkvalitetnije do sada.

Glavčić je izrazio nadu da će Split biti domaćin europskog prvenstva već 2018. godine. Od zemalja koje su se posebno istaknule svojom kvalitetom Glavčić je istaknuo mlade kineske plivačke nade Yang Hong, Wang Lichao i Xu Haijiao u disciplini 200 metara mješovito.

Darko Matić / hpo

 

Povezane vijesti