Mirsad Bećirović: Slijepi samuraj osvojio još jedno zlato u taekwondou

"Zahvaljujem našoj taekwondo obitelji što su prepoznali važnost sporta za osobe s invaliditetom, te potencijal koji sportaši s invaliditetom imaju za osvajanje medalja na lokalnim, državnim, europskim i svjetskim natjecanjima", rekao je Mirsad

 

Mirsad Bećirović, naš proslavljeni slijepi samuraj, osvojio je zlatnu medalju na 15. Međunarodnom Don Bosco Open natjecanju u taekwodno tehničkim formama, u kategoriji para pomsae seniori.

Ovaj uspjeh tim je veći jer je Bećirović i osobno zaslužan, uz Hrvatski taekwondo savez, za uvođenje para poomsae kategorije u taekwondou. Već se godinama naime natječe kao slijepa osoba u konkurenciji sa videćim natjecateljima na službenim natjecanjima, ispred Taekwondo kluba Karlovac. Osim toga 15. Don Bosco open ujedno je i kriterijski turnir Hrvatskog taekwodno saveza za sastav naše reprezentacij koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u rujnu ove godine u Peruu.

"Zahvaljujem Hrvatskom taekwodno savezu, Taekwondo klubu Karlovac te svim prijateljima - našoj taekwondo obitelji što su prepoznali važnost sporta za osobe s invaliditetom, te potencijal koji sportaši s invaliditetom imaju za osvajanje medalja na lokalnim, državnim, europskim i svjetskim natjecanjima. I dalje ćemo ustrajati da poomsae, odnosno parapoomsae budu dio olimpijskih i paraolimpijskih igara", kaže Mirsad.

Mirsad se za ovo natjecanje pripremao u Domu OSRH Zrinski zahvaljujući pokroviteljstvu Ministarstva obrane Republike Hrvatske uz pomoć Romije Radočaj Naglić, voditeljice sportsko rekrativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom Sportsko-rekreativnog centra Labrador.

In Portal  

 

Povezane vijesti