Udruga Zamisli: Predstava 'Malena' povodom Dana žena prilagođena osobama oštećenog vida

"Svim ženama čestitamo njihov dan, a ženama s oštećenjem vida želimo da imaju što više jednakosti u zajednici u kojoj žive", poručuje Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli

 

Kazalište Gavella otvorilo je svoja vrata osobama oštećenog vida, a Udruga Zamisli osigurava naraciju za predstavu 'Malena' Mislava Brečića, koja igra 8. ožujka nakon 19.30 sati.

Udruga Zamisli kroz projekt 'Slušam, dakle vidim', u suradnji s Gradskim kazalištem Gavella, nastavlja prilagodbu kazališnih predstava za populaciju oštećenog vida pomoću naracije. Zvučni opis radnje na sceni, između dijaloga, odnosno sve ono što osoba oštećenog vida ne može samostalno pratiti iz onoga što čuje, prepričava se, uživo, iz tonske kabine kazališta, a zainteresirani u publici prate pomoću slušalica i prijamnika.

Zahvaljujući poticaju zapošljavanja mladih i osoba s invaliditetom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Udruga Zamisli zaposlila je dvije osobe koje rade na pripremi naracije, a suradnja sa studentima glume Akademije dramskih umjetnosti osigurava čitanje uživo.

"Svim ženama čestitamo njihov dan, a ženama s oštećenjem vida želimo da imaju što više jednakosti u zajednici u kojoj žive", poručuje Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli.

Ova izvedba nastavak je uspješne suradnje i jedna je u nizu predstava koje će kroz ovu godinu biti prilagođene i dostupne osobama oštećenog vida u Gradskom kazalištu Gavella.

In Portal

 

Povezane vijesti