Sveti Bartolomej: Udruga osoba s invaliditetom prosvjeduje zbog nepoštivanja Konvencije UN-a

Vizija Udruge je društvo istih prava, jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

 

Udruga osoba s invaliditetom 'Sveti Bartolomej' organizira, 6. travnja u 10.30 sati na Trgu oluje u Kninu prosvjed zbog nepoštivanja Konvencije UN-a, Pravilnika o osiguranju pristupačnosti i Povelje pristupačnosti pri rekonstrukciji Tomislavove ulice.

Pozivaju se članovi i prijatelji udruge te građani Knina da se priključe u što većem broju kako bi ukazali investitoru na nepravilnosti koje treba otkloniti i kako se ubuduće ne bi ponavljali nepristupačni projekti.

Udruga osoba s invaliditetom 'Sveti Bartolomej' Knin je humanitarno-socijalna udruga, osnovana 1999. godine. Udruga učlanjuju osobe s invaliditetom kao  i sve fizičke i pravne osobe zainteresirane za  zaštitu i promicanje zajedničkih humanitarnih, socijalnih i zdravstvenih i drugih interesa osoba  s invaliditetom.

Vizija Udruge je društvo istih prava, jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Misija je doprinijeti kvalitetnom životu  djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, zagovaranjem i sustavno kontinuiranim osnaživanjem za osobni razvoj i ravnopravno sudjelovanje  u svim segmentima društva.

B. Ravlić

 

Povezane vijesti