Natječaj za asistenta/asistenticu za osobu s invaliditetom u Makarskoj

Udruga roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Sunce“ iz Makarske, Marka Marulića 5, objavila je natječaj za radno mjesto asistenta/asistentice za osobu s invaliditetom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Splitu, na određeno vrijeme – dvije godine, radi povećanog opsega posla

Radno vrijeme obuhvaća 20 sati tjedno, a zaposlenje je bez mogućnosti smještaja i naknade za prijevoz.

Razine obrazovanja posloprimca mogu biti srednja škola od tri i četiri godine, najmanje SSS, a radno iskustvo nije važno. Uvjet je položen vozački ispit B kategorije.

Probni rad je mjesec dana.

Opis poslova obuhvaća pružanje usluge osobne asistencije osobi s invaliditetom te pomoć pri svakodnevnim aktivnostima koje osoba s invaliditetom ne može obaviti sama.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 18. travnja, a rok za prijavu je do utorka 26. travnja 2016. 

Svi zainteresirani mogu se javiti putem pošte: Udruga „Sunce“, Marka Marulića 5, 21300 Makarska, ili na email: sunceudruga@gmail.com.

Udruga roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Sunce“ osnovana je 24. lipnja 1994., a okuplja roditelje i djecu s teškoćama u razvoju s područja Makarskog primorja, bez obzira na dob i vrstu oštećenja. Kroz različite programe sustavno radi na poboljšanju kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju. Članica je Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, Hrvatskog saveza tjelesnih invalida i mreže udruga invalida TOMS.

Već nekoliko godina uspješno provodi projekt Osobnog asistenta u suradnji s Ministarstvom obitelji. Svi ti mladi ljudi, kojima su osigurani osobni asistenti, uključeni su u radionice koje organizira Udruga.

Udruga „Sunce“ osnovana je na principu dobrovoljnosti i humanosti radi unapređivanja, rehabilitacije i poboljšanja kvalitete življenja osoba s posebnim potrebama Makarskog primorja. Osnovni ciljevi i zadaci Udruge su unapređivanje odgojno-obrazovnog procesa djece s poteškoćama u razvoju; njegovanje i razvijanje solidarnosti, zajedništva, humanosti i prijateljstva među članovima; razmatranje i rješavanje svih pitanja važnih za djelovanje Udruge, proširenje opsega i kvaliteta socijalne zaštite i poboljšanje društvenog položaja djece s poteškoćama u razvoju; suradnja sa stručnim službama, nadležnim organima za unapređenje sistema zaštite i rehabilitacije.

Izvori: http://www.muosid.hr/tabid/151/language/hr-HR/Default.aspx

https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=76200178