Natječaj: Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije traži osobnog asistenta

Budući da se za multiplu sklerozu kaže da je bolest s tisuću lica, osobe koje od nje boluju često izgledaju posve zdravo pa nailaze na nerazumijevanje okoline, čak i svojih bližnjih kada se žale na tegobe. Zbog toga je naći nekoga tko razumije kako je živjeti s tom bolešću veliko olakšanje

 

Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije objavilo je natječaj za osobnog asistenta/ asistenticu osobi s invaliditetom na području Rijeke, na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova.

Zaposlenje je na 20 sati tjedno u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni, bez mogućnosti smještaja, dok je naknada za prijevoz u cijelosti.

Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju rad na jednom mjestu, uz korištenje vlastitog vozila.

Vezano za razinu obrazovanja posloprimca, traži se završena osnovna škola, srednja škola od četiri godine, viša ili prvostupanjska, dok radno iskustvo nije važno.

Potrebno je imati vozačku dozvolu B kategorije.

U opis poslova spada pomoć osobi s invaliditetom u aktivnostima svakodnevnog života.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 2. svibnja, a rok za prijavu je do ponedjeljka 9. svibnja 2016.

Zainteresirani se mogu prijaviti na mobitel poslodavca: 091/5635730.

Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije je jedinstvena, registrirana, samostalna, nevladina, humanitarna udruga, koja brine o oboljelima od multiple skleroze na području Primorsko-goranske županije. Osnovano je 20. prosinca 2002. godine.

Pored svih aktivnosti koje Društvo provodi, najbitnija je ona koju provode sami članovi, a to je međusobno druženje. Budući da se za multiplu sklerozu kaže da je bolest s tisuću lica, osobe koje od nje boluju često izgledaju posve zdravo pa nailaze na nerazumijevanje okoline, čak i svojih bližnjih kada se žale na tegobe. Zbog toga je naći nekoga tko razumije kako je živjeti s tom bolešću veliko olakšanje. Osim što jedni od drugih mogu puno naučiti o borbi s bolešću, stječu prijatelje za svakodnevne razgovore i izlaske.

K. Klanjčić 

 

Povezane vijesti