Galerija Sunce: Skupna izložba 'Oboji život' povodom 10. rođendana portala Akademija-Art

Na izložbi će uz ostale izlagati i Stjepan Perković, svjetski umjetnik s cerebralnom paralizom koji slika nogama

 

U Galeriji Sunce ustanove URIHO - Av. Marina Držića 1, Zagreb - u četvrtak, 16. lipnja u 19 sati otvara se izložba sedam umjetnika povodom 10 godina portala Akademija-Art.

Izložba se može pogledati radnim danom od 10 do 15 sati do konca rujna 2016. godine. Slike s izložbe možete vidjeti na adresi www.uriho.hr .

Hrvatski ekskluzivni portal za umjetnost i najnovije vijesti Akademija-Art Zagreb za izložbu je odabrao sedam hrvatskih likovnih umjetnika kojima inspiracija dolazi iz duše: Stjepan Perković, Sonja Šimatić, Slavenka Baković, Matej Škarica, Mata CROata, Ivana Režek i Anđelko Brkić.

Mata CROata (Mate Turić) talentirani kipar izradio je jedinstvenu kolekciju hrvatskih kamenih jedara i zadivio brojne poznavatelje umjetnosti

Stjepan Perković svjetski je slikar s hrvatskom adresom. Cerebralna paraliza nije ga spriječila ostvariti s nogama djela o kojima većina ljudi može samo sanjati. Član je međunarodne Udruge slikara koji slikaju ustima i nogama. Diplomirao slikarstvo na Slobodnoj umjetničkoj akademiji u klasi profesora Donalda Halla. Završio trogodišnju slikarsku radionicu profesora Carmela Puzzoloa. Sudionik likovnih kolonija i radionica. Vodi likovno-terapeutske radionice za djecu s posebnim potrebama u vrtićima i školama.

Ivana Režek, poznatija u inozemstvu nego kod kuće, koristi sve likovne tehnike kako bi izrazila ono što osjeća i razmišlja i vjerno nam prenijela iz dubine svoje duše.

Sonja Šimatić pohađa diplomski studij slikarstva na ALU u Zagrebu, u klasi prof. Igora Rončevića. Do sada je imala tri samostalne izložbe, a sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama i likovnim kolonijama.

Slavenka Baković završila je Umjetničku radionicu keramike POUZg pod vodstvom Mirjane Rajković. Usavršavanje nastavlja na mnogim radionicama domaćih i inozemnih keramičara. Sudjeluje na 15-ak skupnih međunarodnih i žiriranih izložbi. Članica je Eksperimentalne radionice keramike, HDLU Zagreb i Kerameikona.

Anđelko Brkić član je Likovno - kreativnog centra Koprivnica, slikarske sekcije Podravka 72 i HDLU Zagreb.

Matej Škarica diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a zatim i magistrirao na poslijediplomskom znanstvenom studiju. Imao četiri samostalne izložbe. Autor je dvije knjige. Bavi se pjesništvom, piše eseje, književne osvrte, recenzije i putopise. Član je Društva hrvatskih književnika i udruge Ramska zajednica Zagreb.

In Portal