Parataekwando u Varšavi: Hrvatsku će na Europskom prvenstvu predstavljati Ivan Mikulić i Pero Milanović

"Nadam se da ću doći u najboljem izdanju i još jednom pokazati kvalitetu kao i na prošlim natjecanjima. Jedina stvar koja uvijek ostaje ista je ta da idem dati sve od sebe i loviti to europsko zlato treći put", kaže Ivan

 

Iako su oči svih sportaša usmjerene prema Brazilu i otvaranju Paraolimpijskih igara, u pozadini ove velike sportske manifestacije održavaju se i ostala hvale vrijedna natjecanja. Jedno od nih je i 5. Europsko prvenstvo u para-taekwandou, koje se 16. rujna održava u glavnom gradu Poljske, Varšavi. Prema riječima organizatora, ovo će biti najveće para-taekwondo natjecanje u ovoj godini, a do sada se prijavilo 40-ak natjecatelja iz 13 zemalja. Prema kategorizaciji, ovo natjecanje pripada kategoriji G4/G2 te je priznato i od strane Svjetske taekwondo organizacije (World Taekwondo Federation).
Među brojnim natjecateljima iz cijelog svijeta i Hrvastka će, kao i uvijek, imati svoje predstavnike. Riječ je o našim sportašima Ivanu Mikuliću i Peri Milanoviću koji s nestrpljenjem očekuju početak turnira.
Na pitanje kako teku pripreme za Europsko prvenstvo, Ivan nam je rekao: “Pripreme teku u najboljem redu. U stadiju smo jake kondicijske i fizičke pripeme. Bit je da budem maksimalno pripremljen za samo natjecanje, kako fizički tako i psihički. Nadam se da će sve ići po planu i da neće doći do nekih neočekivanih ozljeda.”
Pitali smo ga i što očekuje od prvenstva i koji bi ga plasman zadovoljio: “Teško je reći što očekujem. Konkurencija je svakim danom sve jača i jača, momci stvarno daju maksimum da bi se progurali u sami vrh. Nadam se da ću doći u najboljem izdanju i još jednom pokazati kvalitetu kao i na prošlim natjecanjima. Jedina stvar koja uvijek ostaje ista je ta da idem dati sve od sebe i loviti to europsko zlato treći put, te obraniti titulu. Poželite mi sreću.“
Porazgovarali smo također i s Perom Milanovićem, koji nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao: “Ovo će mi biti prvi nastup na nekom natjecanju nakon problema s koljenom. Pripremamo se i treniramo naporno, čak dva puta dnevno. A što se tiče medalja, vidjet ćemo. Ne želim ništa prognozirati, ali volio bih Hrvatsku učiniti ponosnom.”
Izvor: HPO