Jan Bolić: Poezija mladića sa spinalnom mišićnom atrofijom oduševila književnu javnost

Jan je pozitivan primjer mladića koji uprkos svom invaliditetu, spinalnoj mišićnoj atrofiji, živi punim plućima i dokazuje da je sve moguće i ništa nije neostvarivo ako to doista želiš

 

U četvrtak, 13. listopada u Ribook knjižari u Rijeci održano je predstavljanje prve knjige poezije mladog te za svoje godine vrlo talentiranog riječkog autora Jana Bolića 'Trenutci'.

"Ovo je moja poezija, obožavam ovu književnu formu i volim ju pisati! Prve sam pjesme napisao sa svojih 15 godina, imao sam potrebu za pisanjem", kaže Jan.

Svoje misli i osjećaje staviti na papir i tako lakše prelazim sve svoje prepreke, koje nisu male! Svoju prvu knjigu pjesama nazvao sam 'Trenutci' jer smatram da oni zauvijek ostaju u našim srcima i stvaraju naš život.

Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli u stvaranju moje prve knjige, posebno Studio TiM-u, uredniku Milanu Zagorcu, gradonačelniku Vojku Obersnelu i gradu Rijeci na financijskoj podršci, Igoru Popoviću na fotografijama i Ines Ljubetić na mentorstvu. Također se moram iskreno zahvaliti svim dragim ljudima na podršci jer su oni moja najveća inspiracija“, istaknuo je Jan prilikom predstavljanja.

Mnogobrojnoj publici Milan Zagorac predstavio je nastajanje knjige 'Trenutci' i interesantnu suradnju s Janom, dok je pjesme iz zbirke čitao Janov dugogodišnjiprijatelj Damir Selimović.

Jan je pozitivan primjer mladića koji uprkos svom invaliditetu, spinalnoj mišićnoj atrofiji, živi punim plućima i dokazuje da je sve moguće i ništa nije neostvarivo ako to doista želiš. Stoga i nečudi činjenica da je njegoa poezija oduševila književnu javnost.

In Portal