Ana Sršen: Noviteti u protetici i fizioterapiji koji će bitno poboljšati život osoba s invaliditetom

"Događaj 'Inovacije u protetici i rehabilitaciji osoba s amputacijom' otvorenog je tipa i ulaz je slobodan, povedite i prijatelje s amputacijama koji još nisu članovi naše udruge kako bi vidjeli, naučili i iskoristili događaj da naprave nešto dobro za sebe", naglasila je Sršen

 

Udruga amputiranih Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) s partnerima Zavodom za rehabilitaciju i ortopedska pomagala organizator je događanja 'Inovacije u protetici i rehabilitaciji osoba s amputacijom', 5.studenog u 10 sati, Božidarevićeva 11, Zagreb.

"Cilj je prvi puta u Republici Hrvatskoj objediniti struku i korisnike kako bi vidjeli novitete u protetici", kaže Ana Sršen, proslavljena paraolimpijka i predsjednica UAZ-a.

"Također, događanje ima i medicinski dio, prikaz najnovijih metoda u fizioterapiji kako bi sami korisnici dobili uvid u inovacije i prikaz vježbi za osobe s amputacijama. Sudjeluju sportaši s amputacijom, predstavnici kompanija, korisnici, itd.. Program će zasigurno obogatiti svaki od izlagatelja, ali naravno da čuvamo najbolje za sam kraj."

Po završetku službenog dijela nekolicini korisnika bit će omogućeno da isprobaju neka od stopalnih ili koljenskih jedinica koje će biti na raspolaganju od strane najvećih kompanija u Republici Hrvatskoj - Bauerfeinda i Otto Bocka. 

"Događaj je otvorenog tipa i ulaz je slobodan, povedite i prijatelje s amputacijama koji još nisu članovi naše udruge kako bi vidjeli, naučili i iskoristili događaj da naprave nešto dobro za sebe", naglasila je Sršen.

Božica Ravlić