Ministrica Murganić: Kako ćemo u Vukovaru skrbiti za djecu s teškoćama u razvoju

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je nadležnom Ministarstvu i vodstvu udruge 'Vukovarski leptirići' jer će populacija djece s poteškoćama u razvoju dobiti zasluženu potporu

 

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u četvrtak je  u Vukovaru s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići" potpisala ugovor o pružanju socijalnih usluga.

 Predsjednica udruge Viktorija Matin pojasnila je kako će se temeljem ovog ugovora 1. siječnja iduće godine za poslove skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju zaposliti sedam mladih stručnjaka te početi provoditi kineziterapije, radne i senzorne terapije, a počet će raditi i dva 'neurofeedback' trenera.

 Dodala je da udruga postoji pet godina, skrbi za oko stotinu djece koja gravitiraju iz cijele Vukovarsko-srijemske, ali i Osječko-baranjske županije.

 Nakon potpisivanja ugovora, ministrica Murganić kazala je kako ova udruga ima kvalitetan prostor i opremu, koja pruža mogućnost usluga rane intervencije, rehabilitacije i tretmana za djecu s poteškoćama u razvoju, a do sada je radila uz nedostatna sredstva, uz pomoć gradskih i županijskih vlasti koje su prepoznali njezinu vrijednost.

 "Ovim potpisivanjem želimo ugovoriti tretmane za djecu s poteškoćama u razvoju i odgovarajuće cijene, koje će se fakturirati Ministarstvu, kako djeca zbog takvih usluga ne bi morala daleko putovati u druge centre, već to mogu obaviti u svome gradu", rekla je ministrica.

 Napomenula je kako su stručnjaci ove usluge do sada obavljali uglavnom volonterski, a sada je cilj da i dalje nastave sa svojim entuziijazmom, ali uz osiguran posao i plaće, što će im omogućiti ostanak u Vukovaru.

 Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je nadležnom Ministarstvu i vodstvu Udruge, zato što će populacija djece s poteškoćama u razvoju dobiti zasluženu potporu.

Hina

 

Povezane vijesti