Lauba: Izložbom Andrewa Salgada i tulumom slavimo šesti rođendan

Izložba je dio Lubinog ljetnog programa, koji uključuje niz izložbi i popratnih sadržaja poput ljetnog vrta, radionica, predavanja, projekcija te glazbenih sadržaja

 

Otvorenjem velike izložbe kanadskog umjetnika Andrewa Salgada pod nazivom "A Room With a View of the Ocean", zagrebačka Kuća za ljude i umjetnost Lauba obilježit će u petak 30. lipnja svoj šesti rođendan, a rođendanska proslava nastavit će se tulumom do ranih jutarnjih sati u unutrašnjem i vanjskom prostoru ljetnog vrta Laube, gdje sve posjetitelje očekuje niz DJ-eva.

Andrew Salgado (1982.) kanadski je umjetnik koji živi i radi u Londonu, a svoje je radove izlagao u cijelom svijetu. Njegove su slike portreti velikog formata u koje su utkani elementi apstrakcije i simboličkog značenja.

Njegovi nedavni radovi uključuju kolaž, mješovite medije, pa čak i rukom obojenu i ručno šivanu tkaninu i platno.

"Salgado dovodi u pitanje prirodu identiteta, pa čak i sam čin slikanja kao nešto monstruozno, alegorijsko ili simbolično. Uključujući klasične arhetipove u neizmjerno inventivan pristup odabranom mediju, Salgadov rad prkosi kategorizaciji", stoji u najavi.

Radovi koji će biti izloženi u Laubi producirani su isključivo za potrebe zagrebačke izložbe, te će javnosti predstaviti jedan zanimljiv i inovativan pristup suvremenom slikarstvu koji nadilazi granice samog medija, dodaje se.

"Želim vidjeti kako moje slike djeluju neovisno od njihova doslovnog figurativnog temelja te kako bi se mogle dekonstruirati kroz izbor boja, smanjenje oblika i trijumf materijalnosti tako da postanu nešto sasvim nadnaravno", kazao je o izložbi umjetnik.

Riječ je o do sada najvećoj izložbi tog autora, te ujedno njegovoj prvoj izložbi u regiji. Na izložbi će biti predstavljeno preko 70 radova različitih formata od kojih je većina unaprijed rasprodana.

Također, za potrebe izložbe u Laubi se gradi posebna scenografija, koja uključuje niz prostorija te, među ostalim, umjetnu plažu.

Izložba je dio Lubinog ljetnog programa, koji uključuje niz izložbi i popratnih sadržaja poput ljetnog vrta, radionica, predavanja, projekcija te glazbenih sadržaja.

Otvorenje izložbe započinje u 20 sati tradicionalnim Laubatalkom, razgovorom s umjetnikom, koji će moderirati kustos izložbe Mario Guček Andromak.

Laubin šesti rođendanski party počinje već u 18 sati na terasi i parkingu Laube, a nastavlja se do ranih jutarnjih sati u unutrašnjem i vanjskom prostoru ljetnog vrta Laube, gdje sve posjetitelje očekuje niz DJ-eva.

Ulaz na izložbu i tulum povodom Laubinog rođendana je besplatan.

Hina

 

Povezane vijesti