Karlovačka županija: Udruga osoba s invaliditetom traži dva vozača u i osobnog asistenta

Misija udruge je zagovaranje modela za ravnopravno i aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u sveukupnom razvoju zajednice te razvijanje društvene svijesti o pravima, potrebama i potencijalima osoba s invaliditetom

 

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije sa sjedištem u Karlovcu, Banjavčićeva 20, objavila je dva natječaja na određeno vrijeme radi novootvorenih poslova:

- za dva/dvije vozača/ice u Karlovcu, na puno radno vrijeme u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni, uz rad vikendom i praznikom, bez mogućnosti smještaja i naknade za prijevoz, terenski rad;

- za osobnog/u asistenta/icu za osobe s invaliditetom u Ozlju, na 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, uz djelomičnu naknadu za prijevoz, rad na jednom mjestu uz korištenje vlastitog vozila.

Kod vozača kao razina obrazovanja posloprimca traži se srednja škola od tri ili četiri godine. Potrebno je imati vozačke ispite B i C kategorije, kao i poznavanje osnova informatike, uz osnove korištenja računala u Windows okruženju. Radno iskustvo nije važno, a u opisu posla je prijevoz osoba s invaliditetom prilagođenim kombi vozilom.

Kod osobnog asistenta razina obrazovanja treba biti srednja škola od četiri godine, viša ili prvostupanjska. Potrebno je imati završen vozački ispit B kategorije, a radno iskustvo nije bitno. Poželjno je imati položen tečaj za njegovatelja, a opis posla uključuje osobnu asistenciju.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 18. kolovoza 2017., a rok za prijavu je do 27. kolovoza.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem email adrese poslodavca: udruga@uosikazu.hr, a potrebno je priložiti životopis i zamolbu za posao/motivacijsko pismo.

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije okuplja osobe s različitim dijagnozama, kao što su dječja i cerebralna paraliza, mišićna distrofija i srodna neuro-mišićna oboljenja, te tjelesnim invaliditetom poput tetraplegije i paraplegije, amputacije i slično, s područja cijele Karlovačke županije, svih starosnih dobi i spola. Nevladina je humanitarna, neprofitna organizacija koja djeluje na osnovi socijalnog i humanitarnog djelovanja grada Karlovca i Karlovačke županije. Vizija Udruge je sustav izjednačenih mogućnosti osoba s invaliditetom, prihvaćena njihova različitost i ispoštovana njihova ljudska prava, dok je misija iste zagovaranje modela za ravnopravno i aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u sveukupnom razvoju zajednice te razvijanje društvene svijesti o pravima, potrebama i potencijalima osoba s invaliditetom.

Klaudija Klanjčić