Belfast: Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke na sastanku partnera projekta ReSport

Cilj projekta je provedba obuke za osobe s invaliditetom u zemljama partnera i to u prirodi, u teretani i uz IT alate

 

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovao je na sastanku projektnih partnera Projekta ReSport u Belfastu, u Sjevernoj Irskoj, u sklopu programa Erasmus+ Sport - CollaborativePartnership, na kojemu se izradio daljnji plan provedbe ReSport projekta.
Projekt ReSport promiče volonterske aktivnosti u sportu, socijalnu uključenost, jednake mogućnosti i podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti te promovira zdravlje kroz povećanje sudjelovanja i jednak pristup sportu za sve.

Cilj projekta je provedba obuke za osobe s invaliditetom u zemljama partnera i to u prirodi, u teretani i uz IT alate. Također, projekt uključuje suradnju s organizacijama djece i mladih kako bi se poticala socijalna uključenost osoba s invaliditetom te njihove jednake mogućnosti u sportu. Cilj partnerstva je promicati sudjelovanje ciljnih skupina u području sporta i tjelesne aktivnosti te podržati provedbu načela EU dobrog upravljanja u sportu, podržati europske strategije za socijalnu uključenost i jednake mogućnosti, smjernice EU-a za fizičke aktivnosti kao i druge dokumente u tom području.

Partneri Projekta ReSport su organizacije iz 8 zemalja: Francuske, Italije, Portugala, Irske, Turske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Vodeći partner Projekta je Centar NAPREJ Maribor dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.
ReSport čini europsku sportsku mrežu za rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Iznos ukupnog projekta je 488.928,99 eura, a projekt je sufinanciran 80 poto od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport - CollaborativePartnership, točnije sufinanciran je u iznosu 391.143,19 eura, od čega iznos za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 59.481,00 eura.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti