Svi u kazalište: Predstava 'Duet za jednog' senzibilizira javnost o multiploj sklerozi

U drami poznata violinistica Stephanie Abrahams, oboljela od multiple skleroze, odlazi na seanse kod psihijatra s ciljem da prevlada depresiju koja se javila kao posljedica bolesti

 

Projekt 'Duet za jednog' (nazvan po istoimenoj drami Toma Kempinskog) je društveno odgovoran projekt kojim se javnost senzibilizira za oboljele od multiple skleroze, ali i drugi kroničnih bolesti, a uključuje predstavu istoimenog naslova, radionicu za osobni razvoj, produkciju dokumentarnog filma te organizaciju Otvorenog stola krajem 2018. Projekt će se nastaviti i u 2019. produkcijom predstave 'Skleroza' koja bi trebala nastati na osnovu iskustava skupljenih suradnjom volontera oboljelih od multiple skleroze i dramskih umjetnika.

Na Svjetski dan multiple skleroze, 31. svibnja 2018., planira se humanitarna izvedbe drame britanskog pisca Toma Kempinskog 'Duet za jednog' uz podršku SDMS i HSUTI, u cilju skupljanja sredstava za kupnju pomagala za invalide za CM Ribnjak.

U drami, inspiriranoj stvarnom životnom pričom renomirane čelistice Jaqueline Du Pre, poznata violinistica Stephanie Abrahams, oboljela od multiple skleroze, odlazi na seanse kod psihijatra Dr. Feldmanna s ciljem da prevlada depresiju koja se javila kao posljedica bolesti. Kroz susrete sa psihijatrom glavni lik Stephane Abrahams postepeno se ogoljuje, sve dok se, natjerana u mrtvi kut stručnim vodstvom psihijatra, konačno ne suoči s činjenicom da, iako žrtva teške bolesti, ne mora 'igrati ulogu žrtve' te tako otvori sebi šansu za iscjeljenjem i to onim psihičkim.

U suradnji s udrugom FDM i Antitalent produkcijom provedba cijelog projekta je dokumentirana, što će kulminirati produkcijom dokumentarnog filma koji će prikazati proces stvaranja predstave 'Duet za jednog' te prikazati život oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj. Dokumentarni film bit će distribuiran po festivalima diljem Hrvatske i Europe.

Predstavu možete premijerno pogledati u Centru mladih Ribnjak 20. siječnja 2018. u 20 sati, a repriznu izvedbu 21. siječnja u 21,15 sati

Ulaznice možete rezervirati na broj 01 4814 719 ili na e-mail blagajna@scenaribnjak.hr.

Online ulaznice se mogu kupiti na stranici cmr.mojekarte.hr.

Anita Blažinović