Bugarska: Hrvatska para taekwondo reprezentacija nastupila na 7. Europskom prvenstvu

Zlatnu medalju osvojio je Leon Božo Škravan u kategoriji P33M-u30. Broncu su osvojili Biserka Sambol u kategoriji P20F-o30, te Domagoj Vujčić i Zdravko Krešić u kategoriji P20M-o30

 

Hrvatska para taekwondo reprezentacija u sastavu Biserka Sambol, Domagoj Vujčić, Zdravko Krešić, Leon Božo Škravan, Emanuela Palić i Edi Karadžić, uz trenericu Martinu Peranović, vođu tima Vladu Požežanca i asistenta Kristijana Škravana, nakon ostvarenih kriterija nastupila je na sedmom Europskom para taekwondo prvenstvu u bugarskom Plovdivu, 10. lipnja 2018.

Reprezentacija se vraća u Hrvatsku bogatija za četiri medalje u tehničkim disciplinama, što je novi povijesni uspjeh mlade reprezentacije.

Zlatnu medalju osvojio je Leon Božo Škravan u kategoriji P33M-u30.

Broncu su osvojili Biserka Sambol u kategoriji P20F-o30, te Domagoj Vujčić i Zdravko Krešić u kategoriji P20M-o30.

U borbenim disciplinama nastupili su Edi Karadžić i Emanuela Palić. Emanuela se uspjela plasirati u borbu za medalju, no izgubila je borbu od aktualne nositeljice, prve na svjetskoj rang listi. Time se plasirala na peto mjesto.

"Nadamo se da je opravdano povjerenje Hrvatskog paraolimpijskog odbora koji je podržao nastup reprezentacije. Čestitamo cijelom timu na izvrsnom nastupu i osvojenim plasmanima", poručuju iz Hrvatskog para taekwondo saveza.

Anita Blažinović