Osijek: Udruga gluhoslijepih osoba traži dva osobna asistenta

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije izrasla je iz osječke podružnice Referalnog centra gluhoslijepih osoba Osječko-baranjske županije Udruge Dodir

 

Udruga gluhoslijepih osoba Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije objavila je natječaj za dva radna mjesta osobnog/e asistenta/ice za osobe s invaliditetom na području Osijeka, na određeno vrijeme, javni radovi.

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, bez mogućnosti smještaja, dok je naknada za prijevoz plaćena u cijelosti. Troškovi prijevoza se isplaćuju sukladno Odluci Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju terenski rad.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se srednja škola od četiri godine, a radno iskustvo nije važno. Potrebno je poznavanje engleskog jezika, kao i osnova informatike, tj. osnova korištenja računala u Windows okruženju.

U opis poslova spada pomoć gluhoslijepim osobama pri obavljanju osnovnih životnih aktivnosti (kućanski poslovi, odlazak u trgovinu, kod liječnika, administrativni poslovi, pomoć pri sudjelovanju u radionicama i slično).

Zapošljavanje je uz podršku mjera aktivne politike zapošljavanja - mjera javni rad. Više o mjeri na: http://mjere.hr/mjere/javni-rad/.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 8. lipnja 2018., a rok za prijavu je do 18. lipnja.

Zainteresirani mogu pismene zamolbe poslati na email adresu poslodavca: ugso.os@gmail.com.

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije izrasla je iz osječke podružnice Referalnog centra gluhoslijepih osoba Osječko-baranjske županije Udruge Dodir. Jedan od važnijih ciljeva je izjednačavanje prava gluhoslijepih osoba s ostalim osobama s invaliditetom, budući da je gluhosljepoća jedan od najtežih oblika invalidnosti jer se u svakodnevnom životu moraju oslanjati na prevoditelja.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti