Edukacija djelatnika HZZO-a o primjerenom kontaktu s osobama s invaliditetom

Edukacija je održana na Medicinskom fakultetu u Zagrebu za oko 50 djelatnika HZZO-a koji u svakodnevnom radu dolaze u kontakt s osobama s invaliditetom

 

U okviru provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, Odjel za zaštitu zdravlja ranjivih skupina Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo organizirao je edukaciju djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o načinima ostvarivanja primjerenog kontakta s ovom izrazito ranjivom populacijom.

Edukacija je 13. lipnja 2018. godine održana na Medicinskom fakultetu u Zagrebu za oko 50 djelatnika HZZO-a koji u svakodnevnom radu dolaze u kontakt s osobama s invaliditetom. Skup su pozdravili Dario Jurišić, zamjenik Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Marica Mirić u ime Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), te Maja Cvetojević u ime Ministarstva zdravstva.

Edukaciju su, kao i uvijek na ovakvim skupovima, održale osobe s invaliditetom ili njihovi predstavnici za svaku vrstu invaliditeta. Na edukaciji je prezentirana i brošura o načinima ostvarivanja primjerenog kontakta s osobama s invaliditetom, koju je HZJZ izradio u suradnji s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom te predstavnicima udruga za svaku vrstu invaliditeta.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti