Centar Krugovi: Poziv volonterima za pomoć starijim i nemoćnim korisnicima

Inicijativa za osnivanjem udruge potaknuta je željom da se upotpuni i poboljša sustav za podršku i pomoć ranjivim društvenim skupinama, osobito osobama oboljelim od malignih bolesti niskog socijalnog statusa

 

Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi uputio je poziv volonterima da im se priključe u pružanju pomoći za zadovoljavanje potreba  starijih i nemoćnih korisnika.
"Molimo sve koji ostaju u Zagrebu da nam se jave i volontiraju i za ovih vrućih i teških dana. Nemoguće je često ono što nije pokušano", pozivaju iz Krugova. 
Centar Krugovi neprofitna je, nevladina organizacija osnovana 2011. godine. Inicijativa za osnivanjem udruge potaknuta je željom da se upotpuni i poboljša sustav za podršku i pomoć ranjivim društvenim skupinama, osobito osobama oboljelim od malignih bolesti niskog socijalnog statusa. 
Nakon prvobitnih aktivnosti pretežito usmjerenih  pružanju podrške i pomoći osobama oboljelim od malignih bolesti i njihovim obiteljima, Centar raste i razvije se u nekoliko pravaca. Fokus Centra i dalje ostaju maligno oboljeli, a razvijaju i aktivnosti u smjeru pomoći drugim marginaliziranim i osjetljivim društvenim skupinama – posebno starijima i nemoćnima. U želji da u rad Centra  uključe što veći broj osoba šire mrežu volontera i aktivnosti kojima u rad uključuju građanstvo, posebno iz lokalne zajednice. Osobni razvoj pojedinca važna je karika u lancu cjelovitog zdravlja i stoga je važno osnažiti osobu kako bi bila u stanju nositi se s izazovima suvremenog društva i svakodnevnim stresovima koji su njegov neizbježni dio, a koji često rezultiraju zdravstvenim poremećajima na fizičkoj i na mentalnoj razini.
U Centru se stoga permanentno održavaju savjetovanja (individualna, bračna i obiteljska) i edukacije  (osobito za prosvjetne djelatnike, zdravstvene radnike i volontere), radionice za starije osobe, radionice i družionice za zaposlene žene, radionice nenasilja za djecu kao i druge radionice kojima omogućujemo osobama iz lokalne zajednice da budu uključeni u rad Centra, rade na osobnom razvoju, kvalitetno provode slobodno vrijeme, permanentno se educiraju i pružaju podršku drugima – onima koji su u potrebi. Za djecu se održavaju radionice nenasilja, razvijanja socijalnih vještina i demokratskih vrijednosti i poticanja na toleranciju i humanitarno djelovanje djece, kao i radionice senzibilizacije djece za potrebe oboljelih vršnjaka – u prostorijama Centra i u osnovnim školama diljem Hrvatske te održavaju radionice vezane uz vještine učenja.
Centar Krugovi, uz upravljački  i profesionalni tim (pedagozi, sociolozi, psiholozi, ekonomisti) okuplja i brojne volontere, organizira njihov rad i edukacije.
Božica Ravlić

 

 

Povezane vijesti