Frane Ožbolt: Izložba fotografija i životnih priča osoba s invaliditetom

Između dvanaest hrabrih pojedinaca koji su ispričali svoju životnu priču, u publici je bila i jedna od njih, lijepa, mlada i obrazovana Korčulanka, diplomirana novinarka iz Blata Ivona Šeparović koja živi u Zagrebu, gradu s mnogim arhitektonskim i komunikacijskim barijerama

U Korčuli je otvorena izložba fotografija i životnih priča osoba s invaliditetom, autor koje je Frane Ožbolt koji je s Terezom Ožbolt i Marijetom Gregov osmislio i osnivao udrugu "Slon i Put do Uspjeha" koji pričaju o hrabrosti, teškome putu, motivaciji, upornosti i predanosti za ciljeve, ali i o ljubavi pojedinca, obitelji i zajednice koja ih okružuje. Rečeno je to na otvaranju izložbe na trgu ispred gradskog muzeja. U ime organizatora, udruge Kap u moru i gradskog muzeja iz Korčule, ravnateljica Marija Hajdić je kazala da je  fotografijom Frano Ožbolt na dvanaest životnih portreta zabilježio nevjerojatne, a opet svakodnevne priče osoba s invaliditetom koje su unatoč tome postigle osobni životni uspjeh. Projekt pod nazivom Most u sklopu programa Mladi na djelu financira Europska komisija uz podršku predsjednika RH Iva Josipovića.
U ime Grada Korčule autorima je zahvalio i gradonačelnik Vinko Kapelina podržavajući svaku aktivnost koja može poboljšati život invalida. O projektu su govorili autor Frano Ožbolt i Tereza Ožbolt koji su video projekcijom prikazali što o životu invalida misle oni koji su i na fotografijama. Između dvanaest hrabrih pojedinaca koji su ispričali svoju životnu priču, u publici je bila i jedna od njih, lijepa, mlada i obrazovana Korčulanka, diplomirana novinarka iz Blata Ivona Šeparović koja živi u Zagrebu, gradu s mnogim arhitektonskim i komunikacijskim barijerama. Njezina priča nosi poruku kako je volonterski rad iznimno bitan u fazi učenja i osobnog napredovanja te zašto je važno dopustiti drugima da nam pomognu na našem putu do uspjeha. Ta sposobna mlada žena pronašla je način kako spojiti svoje osobno iskustvo i struku; radi u SOIHU, gdje proučava tehnologije pomagala za osobe s invaliditetom i piše članke o tome pomažući u informiranju osoba s invaliditetom na području cijele Hrvatske.
Večer na trgu je nadopunila Korčulanka i učenica prvog razreda Srednje glazbene škole u Dubrovniku Lucija Botica koja je na klaviru izvela nekoliko ugodnih skladbi. Nakon trga, brojni su posjetitelji bili i u izložbenom muzejskom salonu da bi posebno vidjeli fotografije portreta osoba s invalidnošću ali i doznati njihove biografije i poglede na život.

Izvor: Dubrovacki.hr